İlham verici, dokunaklı, doğaya olan bakışımıza farklı bir perspektif kazandıracak sıcacık öyküler… Tabiatın, insanoğlunun yaşamına nasıl dokunduğunu anlatan Sıfır Atıkla Yaşa serisi; geleceğin asıl sahibi çocukların, sınırlı dünya kaynaklarını verimli kullanabilmeleri için önemli ipuçları sunuyor. Bilge Buhan Musa’nın deneyimli kaleminden çıkan ve dört ayrı kitaptan oluşan Sıfır Atıkla Yaşa, Audioteka’da Şeyma Ayık’ın keyifli sesinden dinlemek isteyen minik kaşifleri bekliyor.

Ulusal ve uluslararası alanda 10 binlerce yabancı sesli kitap içeriğine sahip olan Audioteka’nın dinleyicilerle buluşturduğu Sıfır Atıkla Yaşa serisi, çocukların doğayı nasıl koruyabileceklerini somutlaştırarak anlatıyor. Çocuklar seriyi oluşturan her öyküdeki kahramanla kurdukları bağ sayesinde gezegenimize karşı olan sorumluluklarını hem farkına varacak hem de dünyayı değiştirmek için adım atma cesareti gösterecek.

Gezegenimiz geleceğimiz, korumak görevimiz

Serinin ilk kitabını oluşturan Yaşlı Çınar Ağacı, yaşlanan bir çınar ağacının kesilerek kağıt olmak üzere çıktığı yolculukta, dinleyicileri de bu serüvene misafir ediyor. Şeyma Ayık’ın sesinden dinlediğimiz serisinin bir diğer kitabı ise Meraklı Yeşil Şişe… Tıpkı, yaşlı çınar ağacında olduğu gibi camın defalarca dönüşebildiği ve birbirinden farklı yerlere gidebildiğini göstermekle kalmıyor aynı zamanda doğanın sınırsız cömertliğini de gözler önüne seriyor.

Dünyayı korumak için bireysel çabanın önemine vurgu yapan serinin bir diğer kahramanı ise beyaz plastik bir bardak… Balıkçıların ağına takılan plastik bardağın bu sesli öyküsü tüm dinleyicilere unutulmaz dersler veriyor. Serinin son kitabını oluşturan Geri Kazanım Atölyesi, içinde yaşadığımız gezegenin bizim hayat kaynağımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.