Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 2019’da 84 olan puanı, S&P Global CSA tarafından yürütülen 2020 yılı incelemesi sonucuna göre, 86’ya yükseldi. Küresel seviyede sürdürülebilirlik endeksine dahil edilen Prysmian Group, endekste yer alan 3.400 şirket arasında kablo üretimi yapan tek şirket olarak öne çıktı.

Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ELQ Elektrikli Parçalar ve Ekipmanlar grubunda 2020 yılında puanını 86’ya yükselten Prysmian Group, geçen yılki puanını koruduğu İnovasyon Yönetimi ve puanını geliştirdiği Çevresel Raporlama, Sosyal Raporlama ve Yeni Yetenekleri Çekme ve Elde Tutma alanlarında en iyi sonuçları aldı.

Prysmian Group CEO’su Valerio Battista konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Çalışmalarımız, tedarik zincirimiz ve organizasyonumuz içerisinde sürdürülebilirliğin geliştirilmesine yönelik bağlılığımızın göstergesi olan bu önemli başarı ile gurur duyuyoruz. Sürdürülebilirlik aynı zamanda büyüme stratejimizin de temel ögelerinden biri. Enerji nakil hatları ve telekomünikasyon ağları için en gelişmiş kablo ve fiber optik teknolojisini sunarak, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve dijital ve karbondan arındırılmış bir dünyaya dönüşümü desteklemeye olan bağlılığımızı gösteriyoruz.”

Türk kablo sektöründe inovasyona öncülük ediyoruz

Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè ise şunları söyledi: “Prysmian Group bünyesinde sürdürülebilirlik ve inovasyonun ilişkisine önem veriyoruz. Karbon ayak izi, döngüsel ekonomi, enerji dönüşümü ve dijitalizasyon için düşük karbonlu ürün inovasyonları da dahil olmak üzere kapsamlı ve 360 derecelik bir inovasyon felsefesini benimsiyoruz. Türk Prysmian Kablo olarak biz de aynı doğrultuda, telekomünikasyon ve enerji altyapılarında sürdürülebilirliği destekleyen yenilikçi ürünler geliştirmeye, ‘yeşil’ ürünlerin satışını artırmaya, enerji ve telekomünikasyonun herkes için erişilebilir olmasına katkıda bulunmaya ve yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir teknolojilerin üretimini desteklemeye odaklandık. Türk kablo sektörünün Ar-Ge’ye en çok yatırımı yapan şirketi olarak, inovasyon ve gelişime öncülük ederek yatırımlarımıza devam edeceğiz.”