Haziran 14 2021: Azerbaycan Turizm Ofisi hem turizm, hem de kongre, etkinlik ve toplantı sektöründe uluslararası partnerlerle görüşerek ‘yeni normal’e nasıl uyum sağladığını paylaşmak için 28-30 haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines fuarına katılacak.

Azerbaycan Turizm Ofisinin Başkanı Florian Sengstschmid, şunları ifade etti: “ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines fuarına katılmak, Azerbaycanın turizm ve M.I.C.E endüstrilerinin ‘yeni normal’e nasıl uyum sağladığını fuar katılımcıları ile paylaşmak fırsatına sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz.

“Azerbaycan ve Türkiye köklü kültürel ve tarihi bağlara dayanan ilişkilere sahiptir. İki ülke arasında başlatılan pasaportsuz seyahatle, sağlam bir zeminde büyüyen stratejik işbirliğimizin sayısız projeyle desteklenecektir.”       

Türkiye vatandaşları sadece kimlik kartları ile Azerbaycan’a seyahat edebilirler. 10 Haziran’dan itibaren Azerbaycan, Türkiye’den hava yoluyla gelenlere aşı belgesi ve negatif PCR testi ibraz etmeleri şartıyla kapılarını açıyor. 18 yaşın üzerindeki yolcular her iki belgeyi takdim etdikleri takdirde ülkeye kabul edilecekler. 1-18 yaş aralığında 72 saat öncesini kapsayan negatif test sonucu bulunan tüm yolcular da Azerbaycan’a girebilecek.

Azerbaycan Turizm Ofisi başkent Baküde şehir deneyimleri ile yanı sıra sürdürülebilir ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesine de odaklanıyor. Kafkas dağlarında yeni geliştirilmiş ve işaretlenmiş yürüyüş parkurları, açık hava etkinlikleri, muhteşem manzaralarla çevrili sağlık inzivalarında gençleşmek fırsatı gelecek gezginleri bekliyor olacak. Ayrıca, çok çeşitli lezzetli yemekleri deneme, cezbedici şerap lezzetlerini keşfetme, ‘Slow Food Travel’ konseptinde çiftçilik ve yemek pişirme konusunda ilk elden deneyim kazanma şansına sahip olacaklar.

Azerbaycan kongre, etkinlik ve toplantı sektöründe de özül çözümler sunmaktatır. Azerbaycan Turizm Ofisinin bünyesinde faaliyyet gösteren Azerbaycan Kongreler Bürosu ülkenin kongre turizmi ile ilgili geliştirilmesi ve bu yönde başarılı bir destinasyon olması için çalışmaktatır. Üst düzey altyapı, stratejik konum ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma konusunda başarılı bir geçmişe sahip olmanın büyük avantajından yararlanan Azerbaycan, güvenlik ve hijyen önlemlerinin alınması şartıyla dijital ve hibrit etkinlikler için de hizmet göstermeye hazır.

İşgalden kurtarılan Karabağ bölgesinde restorasyon sürecinin başlaması turizm endüstrisi için de yeni ufuklar açmıştır. Azerbaycan Turizm Ofisinin vazifesi bu bölgenin son teknoloji tesis ve altyapıya sahip, uluslararası çapta seyahat ve kongre turizmi destinasyonu olarak geliştirilmesi yönünde adımlar atmak.

En son güncellemelerden haberdar olmak için Azerbaijan.travel web sitesini ziyaret etmenizi rica ediyoruz.

###

Azerbaycan Turizm Ofisi hakkında

Azerbaycan Turizm Ofisi Azerbaycan Cumhuriyyeti Devlet Turizm Kurulunun bünyesinde tesis olunmuş ulusal tanıtım kurumudur. Ana hedefleri, Azerbaycan’ın turizm endüstrisinin büyümesini desteklemek ve ziyaretçileri ülkenin zengin kültürel teklifini keşfetmeye ve eski çağlardan kalma mirasını deneyimlemeye teşvik etmektir. Daha fazla bilgi için https://azerbaijan.travel/ web sitesini ziyaret edip, https://www.instagram.com/experienceazerbaijan/, https://www.facebook.com/ExperienceAZE/https://twitter.com/ExperienceAZE hesaplarından bizi takip edebilirsiniz.