İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), bundan 2 yıl önce toplumda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Another Brick In The Wall’un  Türkçe versiyonu Yaşam Hakkı – Duvar klibi  ve ‘’yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvar’’ mottosuyla başta Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters desteğiyle sevilen sanatçılar Selda Bağcan, Kubat, Koray Avcı, Funda Arar ile şarkının seslendirilmesini sağlamıştı.

Klipte zihinlerdeki duvarı temsil eden duvarı yıkan 30 farklı özel gereksinimli birey yine bir efsane şarkı olan BEE GEES – STAYIN ALIVE’ın İZEV aracılığıyla ülkemizdeki özel gereksinimli bireylere hediye edilmesini sağladı. Şarkının Türkçe versiyonu olacak devam klibiyle YouTube’da 30 milyon izlenme ve toplumda çok yönlü farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Yaşam Hakkı – Duvar video klibinde metafor olan duvarı yıkan özel gereksinimli gençler, devam klibinde duvarın diğer tarafına geçerek  Bee Gees – Stayin Alive şarkısının Türkçe versiyonuyla ‘’Yanımda ol, benimle ol’’ diyecekler. Farkındalık projesinin mottosu ise Eksik yaprağı sen tamamla! olarak belirlendi.

Bee Gees’tan  3 Aralık Dünya Engelliler Günü için destek

İZEV, devam klibi niteliğindeki bu uluslararası farkındalık çalışmasında 4 özel gereksinimli gencin rol almasını sağladı. İZEV’in desteklediği down sendromlu ve zihinsel özel gereksinimi bulunan bireyler Bee Gees grubunun desteğiyle gerçekleştirdikleri  bu çalışmayı,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde duyurarak  ülkemizdeki onbinlerce özel gereksinimli birey ve ailelerine hediye ediyor.

6 dilde alt yazılı olarak yayınlanacak “Yanımda ol, benimle ol” un sözleri Hakan Kural, düzenlemesi Selim Çaldıran tarafından yapıldı. Çekimler ise İstanbul’un tarihi mekanlarında gerçekleştirildi. 4 özel gereksinimli gencin İZEV tarafından sır gibi saklanan sürpriz soliste eşlik ettiği video klipte, toplumun her segmentini temsil eden sevilen simalar destek için Bee Gees üçlüsünü canlandıracaklar.  Sevilen ünlü simalardan bazıları Yavuz Dizdar (doktor), Özlem Gürses (haber programcısı), Eda Erdem (Milli Voleybolcu), Pınar Altuğ (oyuncu), Murat Tarman (iş insanı), Koray Avcı (sanatçı), Birol Topuz (milli sporcu), Larissa ve Burak Gacamer (sosyal medya içerik üreticileri)

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel gereksinimli gençler tarafından ülkemizdeki onbinlerce engelliye hediye edilen ‘’Yanımda ol, Benimle ol’’ şarkısı Ocak ayı itibariyle milyonlara ulaşacak.

İZEV uluslararası topluma Türkiye’den bir mesaj iletecek

İZEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Merve Kılıç, Yaşam Hakkı-Duvar video klibiyle yüzbinlerce kişinin zihninde engelli bireylere yönelik negatif algılamaları manifest bir duruş sergileyerek yıkmayı başardıklarını, fakat eşit yaşam hakkı oluşturma için  yola devam etmeleri gerektiğini vurguladı. Kılıç, “Devam projesi olan “Yanımda ol, benimle ol”  ile İZEV uluslararası topluma Türkiye’den bir mesaj iletecek. Bu mesajı verenlerse insanların “engelli” dediği down sendromlu, zihinsel özel gereksinimli bireylerin inancı ve motivasyonu. Artık onlar sanat yoluyla mücadele eden birer aktivist ve savunucu” dedi.

İZEV global anlamda 16 ödül kazandı

İZEV Başkanı Hakan Kural dünyaya örnek bir farkındalık projesi ile farkındalık yaratmanın yanında ülkemizden dünyaya bir sosyal marka olarak İZEV’i taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Kılıç, “Roger Waters  2 yıllığına Another Brick in The Wall şarkısının haklarını İZEV’e bağışlamıştı. Yaşam Hakkı – Duvar adıyla Türkçe olarak yorumlanan şarkının temsil ettiği projesiyle 70 milyon erişime ulaşıldı. İZEV, dünya çapında bilinen bir vakıf haline gelerek, toplumsal farkındalık projeleriyle ülkemizden dünyaya açıldığı 2019 yılında ulusal ve uluslararası 16 ödül almayı başardı” dedi.