Bali 4.8 Modeli Yelkenli Katamaran Tipi Teknemiz Kıyıya Yanaştı. 14.82 M Boyunda, 7.88m Eninde ve 22 Ton Tam Deplasman Teknik Özelliklere Sahip Yeni Teknemiz ile Hayalimiz Dünya Turu Yapmak.

Standart donanımlara sahip Bali Katamaranı, yaşam tarzımıza ve hayalimize uygun ekipmanlar ile Marmaris’te Marlin yatçılık ile tasarladık. Teknede en dikkat ettiğimiz konu zaman içerisin de çevre kirliliğine sebebiyet vermeyecek önlemler almak oldu. Bildiğimiz üzere atık sular deniz kirliliğine sebep olmaktadır. Bu sebeple duş ve lavabo giderlerini salmaların içerisin de bulunan gri su tanklarına yönlendiren bir sistem oluşturduk. Diğer taraftan WC atıklarını ise holding tank girişi öncesi yerleştirdiğimiz arıtma sisteminden geçmesini sağlayarak doğanın kirlenmemesine yönelik önlemler aldık.    

Tekne fosseptik (tuvalet) giderleri MARPOL anlaşmasına göre sahil şeridinden 4 deniz mili mesafede denize basılabilmektedir. Ancak doğaya zarar verdiğine inandığımız için teknede bulunan tüm tuvaletlere Electro Scan marka arıtma cihazları monte ettirdik. Bu şekilde doğaya zarar vermeyen bir atıksu yönetim sistemine sahip olduk. Mevzuat gereği Mavi kartlarımızı 15 gün de bir işletmek zorunluluğumuz var, bu sistem ile donatılmış teknelerin bu mevzuat mecburiyetinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

‘’Günümüzde tüm disiplinlerde en çok kullanılan kavramlardan biri sürdürülebilirliktir. Sürdürülebilir çevre ise tekne kullanıcılarının geleceği açısından oldukça önemli bir kavramdır. Pandemi dolayısıyla tekne de yaşama ilgi oldukça artmış durumda ve bu aşamada biz deniz tutkunlarına düşen en önemli görev bize ev sahipliği yapan doğaya saygılı olmaktır. Teknelerin artması ile çevreye verilebilecek zararların önüne geçmemiz bunu öncelikle kendi yaşam alanımız olan teknelerimiz de hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. ‘’