İlki 25 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan ve sponsorları arasında Acer’ın yer aldığı TED Rönesans Koleji “TED Okulları Arası E-Spor Turnuvası”, liseli öğrencilerin kıran kırana mücadelelerine sahne olacak. Türkiye’nin dört bir yanındaki TED okullarında okuyan öğrenciler arasında gerçekleştirilecek ilk e-spor turnuvasının tüm geliri, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için Türk Eğitim Derneği’nin “Eğitim Değiştirir” burs fonuna aktarılacak.

Acer, TED Rönesans Koleji öğrencileri tarafından kurgulanan ve gelecekte TED’li olacak öğrenciler için burs kaynağı yaratmayı hedefleyen e-spor turnuvasına ileri seviye oyuncu ekipmanları ve dizüstü bilgisayarla destek oluyor. Acer turnuvaya katılacak öğrencilere 15 adet ergonomik ve yüksek özelleştirme kabiliyeti sunan Predator Cestus 500 oyuncu faresi hediye ederek sponsor olurken, Türk Eğitim Derneği’nin “Eğitim Değiştirir” fonu kapsamında burslu okuyan bir öğrenci ise gücünü AMD® Ryzen™ 3 işlemcisinden alan 1 adet Aspire 3 dizüstü bilgisayarın sahibi olacak.

Ömür Boyu Dayanıklılık ve Konfor Bir Arada

Acer Predator Cestus 500, Dual Omron® tuşları ile 70 milyon tıklamaya kadar dayanıklılık ile ömür boyu kullanım olanağı verirken, tıklama gücü alt kısmından kolayca ayarlanabiliyor. Değiştirilebilen yan panelleri ile fareyi farklı şekillerde tutarken konforlu bir kullanım sunan Predator Cestus, sahip olduğu 5 özelleştirilebilir profil ile her oyun için farklı oyun tarzları arasında kolayca geçiş yapabiliyor. Farenin en ince ayarlarına kadar yapmak isteyen oyunseverler ise Predator Quartermaster yazılımını kullanabiliyor.

Hızlı ve Akıcı İşlem Performansı ile Rakiplerinin Önünde

Ödev, iş ve eğlence amaçlı günlük kullanımda hızdan ödün vermeyen bir performans sunan Acer Aspire 3 dizüstü bilgisayar, sahip olduğu AMD® Ryzen™ 3 işlemci, 8 GB bellek ve 256 GB SSD depolama ile sessiz çalışma ve uzun pil ömrünü bir araya getiriyor. BluelightShield™ teknolojili Full HD çözünürlüklü 15,6 inç ekranı ile göze zararlı olabilecek mavi ışıkları da filtreleyerek, uzun süreli kullanımlarda bile yüksek konfor sunuyor. Aspire 3, 2 kg’ın altındaki ağırlığıyla her yere kolayca taşınabiliyor.

TED Rönesans Koleji’nin Düzenlediği Turnuva, TED Okulları Arasında Gerçekleşecek En Büyük E-Spor Organizasyonu Olacak

Günümüzün en popüler e-spor oyunlarından Valorant, Counter Strike: Global Offensive ve League of Legends’ın oynanacağı TED Kolejleri Arası E-Spor Turnuvasının elemeleri 25 Ocak – 5 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Turnuvanın finali ise 12-13 Haziran tarihlerinde oynanacak. Salgın önlemleri doğrultusunda turnuvanın eleme aşaması ve büyük final internet üzerinden oynanacak.

Twitch üzerinden canlı yayınlanacak olan TED Kolejleri Arası E-Spor Turnuvası, Türkiye’deki TED okulları arasında düzenlenen en büyük e-spor turnuvası olacak. 600’ü aşkın oyunseverin katılmasının beklendiği turnuva, gelecekte TED okullarında okuyacak öğrenciler için burs kaynağı yaratarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayacak.

TED okulları arasında ilk defa yapılacak olan e-spor turnuvasına, TED Okulları’nda okuyan 14 yaşından gün almış lise öğrencileri katılabilecek. Katılım şartı olarak TED burs fonuna takım başına 100 lira bağış yapmanın gerektiği turnuvanın tüm gelirleri TED burs fonuna aktarılacak ve ihtiyaç duyan genç zihinlere eğitim fırsatı olacak.