Sanatçı yazar Dilek Pehlivan yapımcılığını ve prodüktörlüğünü yaptığı sözü müziği yine kendisine ait olan Keskin Bıçak adında yeni hareketli şarkısını Amerikalı dağıtım şirketi Tunecore ile dünya genelinde sevenlerine sundu. Şarkının sözleri ve müziği Dilek Pehlivan imzası taşırken. Keskin Bıçak şarkısının aranjörlüğünü başarılı Dj Murat Uyar yapmış. Fotoğraf çekimlerinde stil olarak savaşçı prenses imajıyla güçlü bir kadın profili çizen sanatçı. Klip çekiminde sanat yönetmenliğini de üstlenerek sanatçı klibinde Hollywood yapımlarını aratmayacak görselde bir klip ortaya çıkarmış.

Klip dünyaca ünlü fantastik ve aksiyon filmi Game of Thrones ile kıyaslanıp oldukça dikkat çekiyor. Klipte kullanılan demir taht , kılıçlar ,mızraklar, şövalyeler , kostümler ve ateş dansçıları bizi ortaçağa götürüyor. Şarkı ve klip bize tarihten günümüze kadın erkek ilişkileri arasındaki savaşı, ilişkilerdeki söz sahibi otorite olma birbirleri üzerindeki güç kurma kavgası bunu gösteriyor.

Kadın erkek aşkını aralarındaki çekişmeyi, ortaçağdaki gladyatörlerin arena dövüşlerine benzetilip farklı bir bakış yorum getirilmiş aşka klipte. Dünya çapında ilk kez bir klipte kılıç kullanılarak çekim yapma özelliği taşıyor Keskin Bıçak şarkısı ve sanatçı Dilek Pehlivan çekimlerin zorlu geçtiğini kılıç kullanmanın ağır ve spor yapmaktan daha yorucu olduğunu dile getiriyor. Sanatçı büyük emekli klibini sahibi olduğu youtube kanalı Dilek Pehlivan TV’ den yayınladı.

Dilek Pehlivan müziğe yeteneği ve soprano sesiyle, çocuk yaşlarındayken çevresi tarafından keşfedildi ve müziğe erken yaşlarda başladı. İlk şarkısını ve bestesini 13 yaşındayken yaptı. İlköğretim yıllarında çocuk korolarında şarkılar söyledi. Lise yıllarında ise ses ve müzik yarışmalarına katıldı.      Dilek Pehlivan 9 Nisan Kırklareli doğumlu. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü mezunudur.

İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuarında Müzik Yüksek Lisans yapmış. İstanbul Müzik Akademisinden Şan Eğitimi ve usta tiyatrocu Ayla Algan’dan da Oyunculuk, Diksiyon ve Dublaj eğitimleri almış. Bu eğitimlerle beraber oyunculuk tecrübesi de olmuş.” Yamak Ahmet, Elde Var  Hayat , Lale Devri ”  gibi dizilerde ve reklam filmlerinde yer almış.

Üniversite eğitimi boyunca televizyon ve radyo programları yapmış senaryolar yazmış. Cine 5 TV kanalı başta olmak üzere birçok medya alanında da programlar sunmuş. İlk single çalışması ” Bana Ne Kısmetler Var ” ve ikinci single  çalışması ” Keskin Bıçak ” . Aynı zamanda yayınlanmış iki  kitabı da bulunuyor. ” Zayıf Bedenlere Yüktür Aşk ” ve ” Yamalı Kalp ” isimlerinde. Türkiye başta olmak üzere dünya geneli birçok konser ve etkinliklerde sahne performansları sergilemiş turneler yapmış.