Uzun yıllardır Paris Moda Haftası resmi takviminde yer alan  Dice Kayek İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyon filmini sundu. Ayşe Ege ve Ece Ege’nin kurduğu, global moda sahnesinde Türkiye’yi başarıyla temsil eden Dice Kayek, uzun yillardir yer aldigi Paris Moda Haftası resmi takviminde İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu sergiledi. 

Marie Schuller’in bir kez daha yönetmen koltuğuna oturduğu filmde uluslararası modellere başarılı Türk oyuncu Tuba Ünsal eşlik etti. Paris’e bir saat uzaklıkta bulunan Château d’Aunoy’da çekilen film Dice Kayek İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu yine sıra dışı, fantastik detaylarla örülü bir hikaye eşliğinde izleyicilere sundu.

Dior, Chanel, Balmain, Hermès gibi dünya devlerinin yer aldığı resmi takvim kapsamında markanın İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyon filmi 2 Ekim Cumartesi günü Türkiye saatiyle saat 11 :00’de Paris Moda Haftası resmi sitesi https://parisfashionweek.fhcm.paris/en/’in yanı sıra www.dicekayek.com adresinden ve markanın Instagram hesabı @dicekayek’ten de yayınlandı. Gün boyunca ayrıca moda endüstrisinin önde gelenleri ve özel davetliler Dice Kayek koleksiyonunu markanın Paris’te bulunan butiğinde keşfetme fırsatı buldular.

Hafiflik hissiyle dolu bu koleksiyon, Dice Kayek’in tarihi detayları modern gardırobun klasik parçaları aracılıyla çıktığı keşiften ilhamını alıyor. Kusursuz poplin kumaştan gömlekler gizemli dantellerle bezeniyor, mikado ipek saten detaylı bir terzilikle şekilleniyor, gündüz midi elbiselerinin etekleri krinolinler aracılığıyla dramatik bir ifade kazanıyor. Koleksiyonun siluetleri 18. yüzyıldan ilham alan saray kıyafetlerine 70’lerin hacimlerine eşlik eden psikedelik baskılı aksesuarlarla bir araya getirilen romantik bir harmandan oluşuyor. Saray kıyafetinin modern yorumuyla sarmalanan bu sezonun kadını, kırsalın taze havasının esintisiyle bir nevi asi bir aristokratı anımsatıyor. Koleksiyon ve film hikayesinin tamamına ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

<iframe width="560" height="315" src=https://www.youtube.com/embed/r76ssDsrVNE title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>