Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin ardından yaşanan hızlı dijital dönüşüm, hem siber saldırıları artırdı hem de saldırı iletilerinin içeriğini değiştirdi. Pandemi kapsamındaki çalışmalar, aşı ile ilgili gelişmeler, iddia edilen çeşitli indirimler, ödüller, düşük faizli krediler saldırı e-postalarının ana konusu oldu.

Bu tür saldırılar hakkında uyarılarda bulunan İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay, “Şunu asla unutmayın; bankanız, şifreniz, kredi ya da banka kartı numaranız veya annenizin kızlık soyadı gibi kişisel bilgilerinizi ifşa etmenizi talep ederek size asla bir e-posta göndermez. Ayrıca bu tür saldırı e-postalarını fark etmek için yazım hataları yerine dil bilgisi hatalarına dikkat edilmeli. Çünkü dolandırıcılar, kimlik avı iletileri oluştururken genellikle bir yazım denetleyici veya çeviri makinesi kullanırlar.

Bu da onlara doğru kelimeleri verir ancak cümleler uygun bağlamda, dizilimde olmayabilir. Tüm bunlarla birlikte bu tür iletilerde genellikle bir aciliyet duygusu hakimdir. Şüpheli yaklaşmanın faydalı olacağı bir başka e-posta tipi de gerçek olamayacak kadar iyi haberler veren e-postalardır” dedi.