Yüksek çözünürlüklü görseller için tıklayınız… Dünyaca ünlü gitar virtüözü Cañizares, 12 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. Çağımızın en büyük Flamenko müzisyenlerinden biri olan Cañizares, 40 yılı aşan başarılı kariyeri boyunca dünyanın en önemli müzisyenleri ve orkestralarıyla aynı sahneyi paylaştı.

Kendi bestelerinin yanı sıra klasik müzik repertuvarına da hâkim olan sanatçı, Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası ile Concierto de Aranjuez seslendirmek üzere davet edildi. Dünyanın saygın orkestraları arasında yer alan Staatskapelle Dresden, NHK Symphony, Birmingham Symphony gibi topluluklarla çaldı.

Flamenko’nun efsane ismi Paco De Lucia ile 10 yılı aşkın süre birlikte çalışan sanatçı, şimdiye kadar 100’ü aşkın albüm kaydında yer aldı. Enrique Morente, Alejandro Sanz, Peter Gabriel, John Paul Jones, Mauricio Sotelo gibi önemli isimlerle müzikal işbirliklerine imza attı.

İspanyol Ulusal Balesi’nin projelerindeki besteleriyle büyük övgü toplayan İspanyol Akademi Ödüllü Cañizares, Carlos Saura filmleri için de müzikler besteledi.

Cañizares, El Mito de la Caverna albümüyle 2019 yılında İspanyol MIN Ödülleri’nde “Yılın En İyi Flamenko Albümü” ödülünü kazandı.

Besteci ve icracı kimliğinin yanı sıra eğitmenlik de yapan Cañizares, İspanya’da ve dünyanın birçok farklı ülkesinde Flamenko gitar dersleri ve masterclassları da veriyor.

12 Aralık 2020 – 18.00 – CRR

“CAÑIZARES” Hakkında; Kariyerindeki ilk önemli deneyimlerini Flamenko efsanesi Paco de Lucía ile çalışırken yaşayan ve 10 yıl süresince Paco de Lucia’ya ‘Solo’, ‘Duo’, ‘Trío’ ve ‘Septet’ projelerinde eşlik eden Cañizares bu sayede Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’nın en ünlü sahnelerinde yer aldı. Turneler sırasında Isaac Albeniz’in Iberia Suite’inden “Triana”,”Albaicin” ve “Puerto”yu uyarlayan sanatçı, ayrıca Paco De Lucia’nın “Concierto de Aranjuez” albümünün kayıtlarına da eşlik etti.

Cañizares, İspanyol Ulusal Balesi’nin “Félix el Loco” (2004) ve “Caprichos” (2007) projeleri için müzikler hazırladı.

Sanatçı, 2004 yılında Atina’da Olimpiyat Meşalesi’ne eşlik edecek tema müziğini besteledi.

Cañizares ilk albümü “Noches de imán y luna” (Magnetic Moonlight Nights) ile dinleyicilerden ve eleştirmenlerden büyük beğeni toplarken, ikinci albümü “Original Transcription of Isaac Albéniz”’ de Albeniz’in çalışmalarını gitara uyarladı. “Punto de Encuentro” (Meeting Point) adını verdiği üçüncü albümünde ilham aldığı müzisyenler Mike Stern, Don Alias, Paco de Lucia, Enrique Morente, Hevia, Kepa Junquera ve Pastora Soler ile çalıştı.

Cañizares “Suite Iberia, Albéniz by Cañizares” adındaki albümü ile dahi besteci Albeniz’in eserlerinden uyarlamalar yaparak eserlere ilk yazılışlarından yüzyıl sonrasında kendi yorumunu getirdi. Cañizares’in yorumları İspanyol geleneğini ve kültürünü dinleyiciye kusursuz bir anlatımla aktarırken, sanatçı bu albüm ile İspanyol Akademisi’nin “En İyi Klasik Müzik Performansı” kategorisinde ödüle layık görüldü.

CAÑIZARES FLAMENCO QUARTET

Cañizares (gitar)

Juan Carlos Gómez (2. gitar)

Charo Espino (dans, kastanyet ve palmas)

Ángel Muñoz (dans, cajón ve palmas)