Çevresel koşullar elektrikli ve hibrit araçlara olan talebi her geçen gün artırıyor. Tedarikçi ve üreticiler ise oluşan risk faktörlerini ortadan kaldırarak bataryaları daha güvenli ve verimli bir şekilde tedarik etmek için çabalıyor. CHEP‘in küresel tedarik çözüm uzmanlarıyla bir araya gelerek kurduğu Battery in Focus Uzman Grubu, lityum-iyon bataryaların güvenli, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde taşınması için otomotiv endüstrisinin daha hızlı hareket etmesine yardımcı oluyor.

Sektörün lider ve uzmanlarının yer aldığı grup, elektrikli ve hibrit araç bataryalarının lojistiğindeki küresel standartların belirlemesinde önemli bir rol oynayacak. 

Dünya, geleneksel fosil yakıtlı araçlardan uzaklaştıkça, lityum-iyon bataryalar da otomotiv tedarik zincirindeki en kritik ve tehlikeli bileşenlerden biri oluyor. Menzil/mesafe beklentilerini karşılamak için son derece gerekli olan yüksek yoğunluktaki ağır bataryaların, değişen sıcaklık, hatalı yükleme ve darbeler karşısında ekonomik ve çevresel felaketlere yol açabilecek potansiyeli bulunuyor.

Tüm bu riskler; ekstra depolama, taşıma ve paketleme gibi maliyetli yasal düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Bu getiriler de batarya maliyetinin yüzde 80’ini bulabiliyor. Tedarik zincirine yönelik yenilikçi ve inovatif çözümler sunan CHEP’in Battery in Focus Uzman Grubu, sektörün başarılı, hızlı, güvenli, uygun maliyetli bir şekilde kitlesel ölçekte daha sürdürülebilir araçlar üretmesini sağlayacak iş birliğinin de öncüsü oluyor.