Türkiye’nin ikinci el araç pazarındaki kurumsal oyuncularından Otomerkezi.net, 2020 yılını yüzde 12 büyüme ile kapattı. 2021’de bayi sayısını 40’a ulaştırmayı hedefleyen Otomerkezi.net’in CEO’su Muhammed Ali Karakaş, geçtiğimiz yıl her sıfır kilometre araca yaklaşık 11 ikinci el otonun denk geldiğine, 2019 yılına göre sıfır araç pazarının yüzde 61,3 büyümesine karşılık ikinci el araç pazarının 2020 yılında yüzde 4,6 büyüme ile 8.2 milyona ulaştığına dikkat çekti.

Yine ikinci el online araç pazarının yüzde 16 büyüyerek 2 milyonu aştığına, fakat ilanların önemli bölümünün satışa dönmediğine değinen Karakaş, son 5 yılda tüketicilerin en çok Mayıs ayında araç değiştirdiğini dile getirdi. 

Markanın başındaki isim “Fiyatlardaki manipülasyonlar, bilgi kirliliği, stokçular ve komisyoncular sebebiyle ortaya çıkan problemleri çözmek adına, sektörün kurumsallaşması ve yeniden yapılanması için 2021 yılında kurumsal ikinci el markaları olarak tek çatı altında toplanıp birlik halinde hareket edeceğiz. Bu yıl ikinci el online araç pazarının yine 2 milyon adede, toplam pazarın 9 milyona ulaşacağını öngörüyoruz.” dedi.