İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinin her hafta düzenli şekilde gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 286. durağı, Atölye Cer oldu. Gerçekleştirilen ziyarette Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt ile dernek üyeleri, proje kapsamında üretilen eserleri Sanat Danışmanı Dr. Feride Çelik’in anlatımıyla yerinde inceleme fırsatı buldu.

Ege Yapı ve İyilik İçin Sanat Derneği, Atölye Cer sanatçılarının çalışmalarından koleksiyonları için eser seçimi gerçekleştirdi.

Geliştirdiği yapılarda sanata verdiği değeri görünür kılmaya özen gösteren Ege Yapı ve Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunan İyilik İçin Sanat Derneği iş birliği ile sanatçıların mekân ihtiyacı üzerine hayata geçirilen Atölye Cer projesi, seçkin sanatçıların çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Sanatçıların üretim için mekân ihtiyacını karşılayarak tamamen modern ve özgür bir çalışma alanı sağlayan proje, Ege Yapı’nın Yedikule Cer Atölyeleri arazisinde geliştirdiği “Cer İstanbul” projesinin şantiyesinde “sanat üretim merkezi” kurulması amacıyla tahsis edilen alanda faaliyet gösteriyor.

Türkiye Güncel Sanatı’ndan 15 sanatçıya 2 yıl boyunca atölye olanağı sunan proje kapsamında her sanatçı 1 yılın sonunda 1’er adet eserini Ege Yapı ve İyilik İçin Sanat Derneği koleksiyonuna bırakıyor. Projenin 1 yılı geride bırakması sebebiyle Ege Yapı ve İyilik İçin Sanat Derneği, atölye ziyareti sırasında sanatçıların çalışmalarından koleksiyonları için eser seçimi gerçekleştirdi.

Bu yıl 1. senesini dolduran Atölye Cer’de sanatçılar hâlihazırda sergilemek üzere 54 tane eser üretti. Üretilen eserlerden, atölyenin hemen karşısında kurulan sergi çadırında 15 Mart itibarıyla karma bir sergi açılması planlanıyor.

Üretilen eserler İyilik İçin Sanat Derneği web sitesinden satışa sunuluyor

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nin tüm faaliyetleri www.iyilikicinsanat.org web sitesinden takip edilebiliyor. Ayrıca, İyilik İçin Sanat Derneği’nin geliştirdiği projelerde yer alan sanatçıların ürettiği eserler de derneğin web sitesi üzerinden görülebiliyor ve satın alınabiliyor.