Annesi Arap, babası Türk olan Hatay, Antakya doğumlu Ragıb Narin, kendi söz ve müziğini yaptığı şarkıları ile 24 yaşına sığdırdığı 100’e yakın bestesinden, 2019 yılının Temmuz ayında yayınladığı “Sevda Çiçeği’ ile müzik kanalları ve radyolarda da dinleyici ile buluşurken, klip kısa süre içinde 2 milyonu aşkın izlenme oranına ulaştı. Narin, annesinin memleketi Şam’a ve aynı zamanda yazları Kuveyt’e yaptığı seyahatlerle Arap müzik kültürü ile iç içe büyürken, Arapça şarkılar seslendirmeye de başladı.

 “Sevda Çiçeği”nin ardından, “Gecekondu”, “Mavi” ve “Gel Diyemem” şarkıları Spotify ve dijital platformlarda yüzbinlerce kez dinlenen Ragıb Narin’in “Gecekondu” teklisi, 1 ay boyunca Spotify üzerindeki en prestijli listelerden “Türkiye Viral 50” listesinde kaldı.

Ragıb Narin ile son şarkısı Menekşem’i, futboldan müziğe uzanan başarı dolu hikayesini konuştuk.

Şarkılarınız dijital platformlarda çok fazla ilgi görüyor. Sevda Çiçeği, Gecekondu, Mavi, Gel Diyemem’in ardından Menekşem’i yayınladınız. Şarkının hazırlık süreci nasıldı?

Şarkının aranjörlüğünü Direncan Gürcan yaptı, daha önce Gecekondu ve Mavi’de de beraber çalışmıştık. Menekşem çok aşık olmuş ve aşık olduğu kişiyi yere göğe sığdıramayan bir aşığın hikayesini anlatıyor.  Mix & Mastering ise Buğra Kunt’a ait. Vokal kayıtlarında ise Eser Taşkıran gibi tecrübeli bir müzik adamı ile calışma fırsatı buldum. 

İnsanlar sizi şarkılarınızla tanıyor ama aslında profesyonel bir futbol geçmişiniz var. Eski futbolcusunuz. Ragıb Narin’i biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

1996 Hatay Antakya doğumluyum, eski profesyonel futbolcuyum. Farklı kültürleri içinde barındıran bir ailede büyüdüm. Baba tarafı Türk, anne tarafı Arap olan bir aile. Bu nedenle evde hem Arapça hem de Türkçe konuşuluyordu. Müzik futboldan önce de vardı. Mersin’de yaşıyorum. Küçüklüğümden bu yana spora ve müziğe çok meraklı bir çocuktum. Şehrimin takımlarından Hatayspor’da, daha sonra da Mersin Idman Yurdu’nun a2 takımında yıllarca futbol oynadım. Bu süre zarfında Fenerbahçe, Galatasaray ve birçok süper lig takımına karşı maçlara çıktım.

Neredeyse bütün dünyayı gezmişsiniz. Neydi size böyle dünyayı gezdiren?

Futbolu bıraktıktan sonra babamın uluslararası ticaret yapan şirketinde yönetici olarak çalışmaya başladım. 2 yıla neredeyse dünyayı sığdırdım. Sırtımda gitarımla dünyayı dolaştım. 2 yıla 35 ülke gezdim. Müzik her zaman yaptığım her işte benimleydi.

Dijital platformlarda şarkılarınızı paylaştığınızdan bugüne neler değişti? Müziğinizi insanlarla paylaşmaya başladığınızda bu ilgiyi bekliyor muydunuz?

Aslında tam olarak şaşırtmadı çünkü küçük yaşlarda kendi imkanlarımla yaptığım bütün şarkılarım çok güzel tepkiler alıyordu. Bestelerime de güveniyordum. Şarkılarımı sosyal platformlarda ve Youtube’da yayınlamaya başladığımda tahmin ettiğimden çok daha fazla insana ulaştığımı gördüm. Hatta Youtube’a yıllar önce koyduğum amatör bir kayıt bile 30.000 görüntülenme rakamına ulaşmıştı. Hem bestelerime güvenmem hem de şarkılarımın çok güzel tepkiler alması yaptığım müziğin dinleyicide de bir karşılığı olduğunu anlamamı sağladı.

Futbol dışındaki sporlarla aranız nasıl?

Spor yapmaktan hoşlanıyorum futbolu bırakmama rağmen sporu hiçbir zaman bırakmadım. Özellikle tüm futbol maçlarını takip etmeye çalışırım. Ama hobi olarak yada halı sahada bile olsa aktif olarak oynamıyorum. Artık iyi bir futbol seyircisiyim.

Arap Kültürü    Arap kültürünün hayatınızdaki yansımalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Özellikle Arap müzik kültürü çok zengin ve çeşitli, bu da bir müzisyen kulağı için büyük bir nimet. Her iki dili ana dil gibi konuşmakta önemli bir avantaj. Öncelikle iki kültür birbirine çok uzak sayılmaz bu yüzden hiç uyum sıkıntısı çekmedim. Ama her iki kültürde büyümenin birçok avantajı var. Daha çok yemek tarzı, daha çok dil, insan, ülke bunlar hep beni zenginleştiren farklılıklar. Hele ki müzik sever bir insansanız, küçük yaştan itibaren iki farklı müzik kültürü ile büyüyorsunuz.

Oyunculukla ilgili hedefleriniz var mı?

Abim Rami Narin oyuncu. İlerde oyunculuk yapmayı düşünmüyor değilim, küçüklüğümde okulun her yıl tiyatro gösterilerinde yer alırdım. Tiyatroya özel bir ilgim de var. Dijital platformlarda yayınlanan birçok projeyi de yakından takip ediyorum. Yaratıcı ve bana uygun projeler gelirse değerlendirmeyi düşünüyorum.

Bundan sonraki projeleriniz neler?

100’e yakın bestem var ve üretmeye devam ediyorum, hatta şu an önümüzdeki günlerde yayınlamayı düşündüğüm yeni şarkım üzerinde çalışıyorum. 2021’de de Arapça bir single hazırlamayı planlıyorum.