Taraftar sadece adımlarıyla destek olacak… Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden Galatasaray Spor Kulübü, adımları bağışa dönüştüren sağlık uygulaması Help Steps ile iş birliğine gitti. Uygulamayı ücretsiz şekilde akıllı telefonuna indiren taraftarlar attıkları adımlarla kulüplerine katkı sağlayacak. Hedef kısa sürede 10 milyar adım!

Galatasaray Spor Kulübü ve adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması Help Steps iş birliği anlaşması imzaladı. Artık Help Steps uygulamasını ücretsiz olarak kullanmaya başlayan Galatasaray taraftarları adımlarını kulüplerine bağışlayarak maddi destek sağlayabilecek.

Anlaşmaya ilişkin imza törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Yönetim Kurulu Üyesi Dorukhan Acar, Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve Help Steps Kurucusu ve Proje Yürütücüsü Gözde Venedik katıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, teknolojide Silikon Vadisi’ne rakip olan gençleri Türkiye’de görmekten ve desteklemekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu zor dönemde sponsorların marjinal değeri çok yüksek. Help Steps uygulamasını geliştirenlere, ortalama yaşı 30 olan genç nüfusumuza güveniyor ve inanıyorum” dedi.

32 milyon taraftar dijital dünyada

Törende konuşan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Dorukhan Acar, şunları söyledi: “2,5 yıldır dijital dünyada da şampiyonluğa koşmamız gerektiğini söylüyor ve bu alanda ciddi bir kaynak yaratıyoruz. Bugünkü anlaşma da bunlardan biridir. Taraftar etkileşimini kulübümüze katkıya çevirmeyi hedefliyoruz. 32 milyon sosyal medya takipçimiz ve 110 milyon etkileşime sahibiz.

Help Steps ile birlikte taraftarımızın cebinden hiçbir kaynak kullanımı olmadan günlük atılan adımları bir video izleyerek bağışa çevirebiliyorsunuz. Bu adımlar da kulübümüze gelir olarak yansıyor. Günde 10 bin adımın sağlık getirdiğini biliyor ve taraftarımızı aynı zamanda sağlıklı yaşama davet ediyoruz. Üstelik bu sadece Türkiye’de geçerli değil. Dünyanın her ülkesinde Help Steps aracılığıyla aynı katkıyı yapabiliyorsunuz. Bu anlaşmayla taraftarımız hem kulübüne hem de Help Steps’in içindeki STK’lara destekte bulunabilecek.”

Hedef 10 milyar adım

Help Steps Proje Yürütücüsü Gözde Venedik ise Galatasaray Spor Kulübü’nün de Help Steps’te yer almasından memnuniyet duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Galatasaray Spor Kulübü’yle birlikte Türkiye’nin en büyük üç kulübü artık Help Steps’te tatlı bir adım rekabetine girecek.

Galatasaray taraftarlarını takımlarına sadece adım atarak destek olmaya davet ediyoruz. Bu iş birliğinin kısa sürede büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Bugünden itibaren taraftarlar yürüyerek daha sağlıklı yaşarken kulüplerine de gelir yaratma imkanı bulacak. İlk hedef kısa sürede Galatasaray taraftarının 10 milyar adım atarak kulüplerine bağışlaması.”

Help Steps nasıl kullanılıyor?

Kısa sürede büyük ilgi gören ve 160 ülkede 850 binden fazla kullanıcıya ulaşan Help Steps, ücretsiz uygulamayı indiren kullanıcıların adımlarını sayıyor. Help Steps uygulamasında biriken bu adımlar akşam saat 24:00 olmadan kısa bir reklam izlenerek HS puanına çevriliyor. Kullanıcılar bu puanları isterse ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılara, STK’lara veya taraftarı olduğu kulüplere bağışlıyor.

Kime bağış yapılabiliyor?

Help Steps’te kullanıcılar bağış yapacağı kurumu veya kişiyi kendisi seçiyor. Kızılay, KAYD, AHBAP, HAÇİKO, TOG, TEGV, Türkiye Alzheimer Derneği, TOFD, UCİM gibi 21 kurumdan herhangi biri seçilerek adımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanıyor. Ayrıca taraftarlar da Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne adımlarını bağışlayarak destek olabiliyor.