Nasuh Mahruki dilek çocukları için masal seslendirecek… 2021 yılında daha çok dilek çocuğunun dileklerini gerçekleştirmek için ‘Make A Wish Yıldızlı Hikayeler’ serisine başladı. Proje kapsamında ünlü isimler sessiz kitaplara ses vererek tehlikeli hastalıklarla mücadele eden çocuklar için hem farkındalık oluşturacak hem de bağış toplayacak. Serinin bu Pazar konuğu Nasuh Mahruki olacak.

3-18 yaşları arasında, çocukluk çağı kanseri, organ yetmezliği, bağışıklık sisteminin çökmesi gibi zor ve travmatik tedavi süreçleri olan hastalıklar ile mücadele eden çocuklar için geliştirdiği inovatif projelerle hem farkındalık yaratan Bir Dilek Tut (Make-A-Wish® Türkiye), Kidsnook işbirliği ile bu projelere bir yenisini daha ekledi. Çocuklara online masal okuma son dönemde dünyada da popülerleşen bir trend.

Amerika’nın ilk siyahi ve kadın başkan yardımcısı Kamala Harris, Eski Sussex Düşesi, oyuncu Meghan Markle çocuklara online masal okuyarak farkındalık oluşturan dünyaca ünlü iki isim. Türkiye’de de Bir Dilek tut Derneği ünlü isimlerin desteği ile bu trendi çocuklar için bir faydaya dönüştürüyor.

2021 de daha çok dilek çocuğumuzun dileklerini gerçekleştirmek için ‘Make A Wish Yıldızlı Hikayeler’ başladı! 20 hafta 20 yıldız isim çocuklar için Kidsnook Masal Seti içindeki sessiz kitaplara ses verecekler. Mustafa Sandal’ın start verdiği serinin bu seferki yıldız ismi ise Nasuh Mahruki olacak.

Kar Leoparı Nasuh Mahruki bu sefer çocuklara umut olmak için masallara ses verecek

Make A Wish Yıldızlı Hikayeler’in beşincisi 14 Şubat Pazar günü saat 17’de Make-A-Wish® Türkiye instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak. Daha önce Mustafa Sandal, Esra Erol, Neslihan Yeldan ve Saba Tümer gibi isimler çocuklar için masallar okuyarak Bir Dilek Tut için bağış topladılar. Bu hafta ise kar leoparı, sosyal girişimci, yazar ve milli sporcu olan Nasuh Mahruki çocuklar için “Dört mevsim Dört Kuş” masalını seslendirecek.

Nasuh Maruki böylece hem farkındalık oluştururken, aynı zamanda paylaştığı link ile de tehlikeli hastalıklarla mücadele eden çocukların hayallerini gerçekleştirmek için bağış toplayacak.

Araştırmalara göre, dileği yerine gelen çocukların yüzde 42’si arkadaşlarıyla daha sağlıklı ilişkiler kuruyor yüzde 72’sinin enerji seviyesi ve canlılığı artıyor, yüzde 64’ünün hayata tutunma arzusu artıyor ve yüzde 39’unun tedavi sebebiyle yaşadıkları fiziksel sıkıntılar azalıyor. Bu yüzden tedavi altındaki tüm çocukların dileklerinin yerine gelmesi çok kritik bir öneme sahip.

Çocukların en çok gerçekleşmesini istedikleri dileklerden biri ünlü isimlerle tanışma

Dünyada çocuklar için ünlü isimlerin masalları seslendirerek bağış toplamasının yeni bir trend olduğuna dikkat çeken Bir Dilek Tut (Make-A-Wish® Türkiye) CEO’su Füsun Kuran “Eski Sussex Düşesi Megan Markle gibi isimlerin de çocuklar için yardım kampanyası yapmak için canlı yayında masal okuduğuna şahit olduk. Biz de dünyada popülerleşen bu yöntemi Türkiye’deki çocuklarımıza bağış toplayabilmek için bir süredir kullanıyoruz. Mustafa Sandal, Esra Erol, Neslihan Yeldan, Saba Tümer bu konuda bize ilk destek veren isimler oldu. Bu hafta sonu da Nasuh Mahruki’nin seslendireceği masalımız hasta çocuklarımıza umut olacak”.

Canlı Yayın Bilgileri:

Tarih: 14 Şubat 2021, Pazar

Saat: 17: 00

Canlı Yayın linki:

https://www.instagram.com/makeawishturkiye/?hl=tr

Kamala Harris masal okuma videosu

Meghan Markle masal okuma haber ve videosu

Daha önce gerçekleşen ‘Make A Wish Yıldızlı Hikayeler’ görüntü linkleri

Mustafa Sandal masal linki

https://www.instagram.com/tv/CJD6sxVA3Uo/

Esra Erol masal linki

https://www.instagram.com/tv/CJWMXrSgJqd/

Neslihan Yeldan masal linki

https://www.instagram.com/tv/CJi51-zJVx7/

Saba Tümer masal linki

https://www.instagram.com/tv/CKJiRe9JRPN/

DİLEK TUT DERNEĞİ (MAKE-A-WISH® TÜRKİYE) HAKKINDA

Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocuklara yönelik uluslararası bir oluşum olan Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish® Türkiye) 2000 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de kuruculuğunu Carole Hakko’nun üstlendiği Bir Dilek Tut Derneği hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3– 18 yaş arası çocukların kalplerinde yaşattıkları dilekleri