Mars Logistics ana sponsorluğunda, Lojistik Derneği’nin (LODER) katkılarıyla düzenlenen “18. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması” için başvurular başladı. Öğrencilerin takım halinde yarışarak gerçek lojistik vakalarına çözümler ürettiği ve ödüller kazandığı yarışmanın 18. yılında öğrenciler her sene olduğu gibi yine kıyasıya mücadele edecek ve kategorilerinin birincileri olmak için yarışacak.

Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Mars Logistics, LODER’in katkılarıyla her sene düzenlediği Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’yla tüm üniversite öğrencilerini takım halinde yarışarak yaratıcı lojistik çözümleri üretmeye davet ediyor.

Öğrencilerin 3 kişilik takımlar oluşturarak katıldığı Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda 4 ayrı kategori bulunuyor. Uygun kategoride başvuru yapan ekipler, verilen vaka üzerine çözümler hazırlıyor. Çözümler LODER tarafından belirlenen jüri üyelerince değerlendiriliyor ve bu değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilere para ödülü veriliyor.

Üniversite öğrencileri yarışma ile hem ödül kazanma hem de Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi alanında kariyerlerine yön verebilme fırsatı elde ediyor. Sektörün gelişimini destekleyen ve ilgiyle takip edilen yarışmaya başvurular için son tarih ise 1 Mart 2021.

  1. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması ile ilgili daha detaylı bilgi ve başvuru için www.marslogistics.com ve www.loder.org.tr adresli web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Mars Logistics Hakkında:

1989 yılında kurulan Mars Logistics, tüm lojistik hizmetlerinin sunulduğu bir grup şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunan Mars Logistics, proje taşımacılığı, intermodal taşımacılık, fuar ve etkinlik lojistiği, depolama, gümrük yönetimi ve sigorta alanlarında da hizmet vererek müşterilerine entegre bir sistem sunmaktadır.

Merkezi İstanbul’da olan, yurtiçinde ve yurtdışında şubeleri bulunan Mars, 174.550 m²’lik açık ve kapalı alanda gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri ile müşterilerine akıllı çözümler sağlamaktadır. Mars Logistics başta otomotiv ve tekstil olmak üzere kimya, sağlık, kozmetik, enerji, perakende gibi birçok sektöre sektör bazında özel çözümler geliştirmektedir. Türkiye’nin en genç ve en büyük filolarından birine sahip olan Mars Logistics, 2.650 araçlık filosu ile Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’e karayolu taşımacılığı hizmeti vermektedir. WIN’in kurucu üyesi olan Mars Hava ve Deniz Kargo ise dünyanın tüm ülkelerine ulaşmakta ve havayolu & denizyolu taşımacılığında da profesyonel bir sistem sunmaktadır.

Türkiye’nin en büyük 200 şirketi arasında yer alan Mars, yayınladığı son sürdürülebilirlik raporu ile Türkiye’deki GRI onaylı A+ seviyesindeki ilk 10 firmadan birisi olmayı başarmıştır. 1500’ün üzerinde çalışanıyla, lojistik sektöründe fark yaratarak büyümesini sürdüren Mars Logistics, Intermodal Taşıma Sistemi ile çevreci ve sürdürülebilir bir hizmet modeli sunmaktadır. Sektörde sürekli gelişimi ve değişimi hedefleyen Mars, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde özellikle eğitime destek vermeye odaklanmıştır.