Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından biri olan Mars Logistics, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği alanında uzun soluklu bir projeye başlıyor. “Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur” başlıklı proje kapsamında, yıl boyunca Mars çalışanlarının da dahil olacağı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu etkinlikler düzenlenecek.

Mars Logistics, 2021 yılı boyunca Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 maddelik Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden biri olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hedefi kapsamında çalışmalar yapacak. Konuyla ilgili konuşan Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önlenebilir bir durum olmasına rağmen eşitliğin sağlanması ve eşitsizliğin ortadan kaldırılması adına Türkiye’de ve dünyada yapılan çalışmaların artırılması gerektiğini belirtirken, şunları söyledi: “Kadına yönelik her türlü negatif ayrımcılığın önlenmesi, cinsiyetler arası eşitliğin sağlanmasının herkesi ilgilendiren toplumsal bir sorun olduğuna inanıyor, kadının güçlenmesi için toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının, hayatın tüm alanına yansıtılması gerektiğini düşünüyorum.”

“Değişimin öncelikle içimizde başlaması gerektiği, daha sonra çevremize ve toplumun geneline yayılabileceği fikrindeyim. Bu doğrultuda, her türlü sosyal ve toplumsal sorunun üzerine eğilmeyi görev bilmiş bir şirket olarak, kadının toplumdaki duruşunu güçlendirmek için #EşitliğinCinsiyetiYoktur projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje ile bugüne dek ‘cinsiyet eşitliği’ anlamında yaptığımız çalışmaları daha da ileri taşıyacağız.” diyen Sahillioğlu, 2021 yılı boyunca sürecek bir projeye başlayacaklarını söyledi.

Mars çalışanlarının da dahil olacağı projede katılımcılar arasından her ay bir Mars Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Elçisi seçilecek. Elçiler, oluşturulan proje grubu ile ortak çalışarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda şirket içi ve şirket dışında farkındalık yaratma amacıyla her ay en az bir etkinlik düzenleyecek. Proje kapsamında istihdam, eğitim, kadına uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddet, iş hayatında kadınlara eşitlik, toplumda kadınların önüne çıkarılan engeller, kadınların rol ve sorumluluklarına ilişkin olumsuz kalıp ve yargılarla mücadele, hak ve sorumluluklarda kadınlar için eşitlik gibi başlıklarda düzenlenecek etkinlikler çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak gerçekleştirilecek.

Sahillioğlu, #EşitliğinCinsiyetiYoktur projesi ile yıl boyu gerçekleşecek etkinliklerin yanı sıra, toplumsal cinsiyet eşitliği görüşünün şirketin yıllık stratejik planına da yansıdığını şu sözlerle ifade etti: “Sene boyu gerçekleştireceğimiz etkinliklerin dışında 2021 stratejik planımıza da kadının istihdamını artırma ile ilgili bir madde ekledik. Şirketin tüm işleyişine, çalışanlarına ve operasyonlarına yayacağımız bu proje ile toplumsal umudu, azmi ve yaratıcılığı destekleyeceğiz.”