Şehrin kalbinde, büyüleyici atmosferi ile İstanbul’un özel adreslerinden biri olan Aila, hafızalarda iz bırakan menüsü ve hikayesi olan lezzetleriyle misafirlerine muhteşem bir akşam yemeği sunuyor. Geleneksel tatları modern sunumlarla harmanlanan menüsü ile Aila, kış gecelerinin vazgeçilmez lezzet ve eğlence noktası olmaya devam ediyor.

Şef Emre İnanır’ın imza yemeklerinden olan, kurutulmuş domates püresi, çam fıstığı, ev yapımı yoğurt peyniri ve zeytinyağının muhteşem uyumunu keşfedeceğiniz “Piraye” hem akıllarda hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

AŞKIN MASUMİYETLE BULUŞTUĞU YER

Adını, birbirini çok sevip kavuşamayan Nazım Hikmet’in aşk hikayesinden alan Piraye, kısık ateşte uzun saatler pişirilen domates ve zeytinyağı içerisinde bekletilen ev yapımı peynirin birleşmesi ile ortaya çıkıyor. Mezede yer alan domates, Nazım Hikmet’i, kırmızıyı, aşkı ve ihtirası temsil ederken, üzerindeki peynir ise Piraye’yi, yani beyazı, temizliği, masumluğu ve saflığı ifade ediyor. Aila’nın Anadolu’nun dört bir yanından coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan menüsünde pirayenin yanı sıra borani, kabak çiçeği lalangası, dana kuşgömü ve tahinli baklava yufkası gibi lezzetler de yer alıyor.