Evlerimizde daha fazla vakit geçirdiğimiz bu günlerde sade ve yalın tasarımlar en çok tercih edilen zeminler arasında yer alıyor. Cosentino’nun; ultra kompakt yüzey markası Dekton Rem ve endüstride devrim yaratan markası Silestone Seaport, evlerinde sade tasarımlara imza atmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yenilikçi mimari yüzeylerin dünya lideri Cosentino’nun ultra kompakt yüzeyi Dekton ve endüstride devrim yaratan markası Silestone, farklı renk ve tasarım seçenekleriyle her dönemin farklı ihtiyaçlarını karşılıyor. Zarif bir mermerden ilhamla tasarlanan Rem ve endüstriyel tasarımdan ilham alarak hayat bulan Silestone Loft koleksiyonunda yer alan Seaport, sade ve yalın tasarımları, yüzeylerde kullanmak isteyenlerin tüm beklentilerine çözüm oluyor.  

Doğallık duygusunu vurguluyor

Calacatta Lincoln mermerinin büyüsüyle şekil bulan Rem, kahverengi ve gri damarlarıyla dikkat çekiyor. Zarif altın dokunuşlarıyla ilham kaynağının geleneksel çizgilerini de taşıyan renk, olağanüstü damar yapısı ve incelikli dokularıyla girdiği alanlarda sadeliğe şekil veriyor. Dekton Natural koleksiyonunda yer alan Rem, yalın görüntüsünün altında doğallık duygusunu da vurguluyor.

Nefes kesici bir duyguya dönüşüyor

Beyaz gölgelerle vurgulanan Seaport, ilhamını koyu, yıpranmış betonlardan alıyor. Manhattan’ın güneydoğusundaki, limanların, restoranların ve mağazaların yanında geçmişin huzur içinde bir arada yaşadığı küçük sahil bölgesini hatırlatan Seaport, New York sokaklarının izlerini taşıyor.

Açık renkli tuğlalar, aşınmış beton ve rıhtımlarda bulunan karakteristik ahşap, Seaport’a ilham veren bir renk paleti oluşturuyor. Tonlarının etkisiyle, koyu, yaşanmış bir betonu andıran renk, çarpıcı beyaz gölgeleri zeminle mükemmel uyum sağlıyor. Seaport, alanlarda sade ama bir o kadar da nefes kesici bir duyguya dönüşüyor. 

Dekton Hakkında

Cosentino’nun ultrakompakt yüzey markası Dekton, hem iç mekan hem de dış mekanlar için mimari ve tasarım dünyasında küresel bir lider olma hedefiyle yaratılmış, yenilikçi bir yüzey kategorisidir. Dekton, cam, porselen malzemeler ile kuvars yüzeyleri üretmek için kullanılan hammaddelerin mükemmel bir karışımıdır. Dekton yüzeyi her türlü yüksek kalitede malzemeyi yeniden canlandırabilir.

Geniş formatta (320 cm x 144 cm’ye kadar) ve farklı kalınlıklarda (0,8 cm, 1,2 cm ve 2 cm) üretilmektedir. UV ışınlarına, çizilmelere, lekelere, darbelere ve termal şoka karşı çok yüksek dirençli olan Dekton gözeneksiz yapısıyla sıvıları emmez.

Dekton’a özgü bu üstün teknik özelliklerin tümü, Cosentino Group’un Ar-Ge departmanı tarafından özel olarak geliştirilen teknolojisi sayesinde hayata geçmektedir. Dekton, yenilikçi bir ultra sıkıştırma işlemi olan TSP teknolojisi ile üretilmiştir. Bu, Dekton’un tamamen devrim yaratan bir özelliğidir. Dayanıklı, bakımı kolay, zeminler, cepheler, duvar kaplamaları ve tezgahlar da dahil olmak üzere iç ve dış mekanlarda kullanım potansiyeline sahiptir.

Prestijli mimar ve tasarımcı Daniel Libeskind, İber Yarımadası’ndaki tek çalışması olan “Beyond the Wall” tasarımında Dekton’u kullanmıştır. Dekton, cephe, zemin ve diğer kaplamalar gibi farklı alanlarda 40.000 m2’den fazla ürünün kullanıldığı “Movistar’ın Rafa Nadal Akademisi”nin sponsorluğunu üstleniyor. Dekton XGloss, 2016 Red Dot Ürün Tasarım Ödülü’nü kazanmıştır.

www.cosentino.com