Türkiye’de yalıtım sektörüne 56 yıldır liderlik eden İzocam, sağlıklı, güvenli ve tasarruflu yalıtıma imkan veren İzocam Taşyünü’nün ambajlarını Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel hedeflere vurgu yapacak şekilde yeniledi. 17 küresel hedefin 8’ine doğrudan katkı sağlayan İzocam Taşyünü’nün yeni ambalajları çevre dostu oluşu ile dikkat çekiyor.

İnsan sağlığına zarar vermediği EUCEB sertifikası ile kanıtlanmış olan İzocam Taşyünü, EUCEB ve bio-çözünürlük vurgularını da yeni ambalajlarına görünür şekilde yansıttı.

Yalıtım sektörünün lider markası İzocam, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel hedeflere olan katkısını vurgulayacak şekilde, insan sağlığına ve çevreye duyarlılığını da ifade ederek ambalajlarını yeniden tasarladı. Yarı şeffaf beyaz olan yeni ambalajlarda daha az boya kullanımına yer verilerek, ambalaj boyları ve kullanılan paketleme miktarları yeniden düzenlenerek çevre dostu bir ambalajlama hedeflendi.

İzocam Taşyünü ürününün yeni ambalajı, ürünün sürdürülebilirliğe ve Birleşmiş Milletlerin küresel hedeflerine doğrudan yaptığı 8 katkıya yer veriyor. İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, BM tarafından küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında geliştirilen ve 2030 yılına kadar tamamlanması beklenen Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Hedefler kapsamında İzocam Taşyünü’nün katkısını ön plana çıkarmayı ve sektör profesyonelleri arasında farkındalığı arttırmayı hedeflerdiklerini belirtti ve şunları söyledi: “İzocam, ürünlerinin sahip olduğu özellikler sayesinde şimdiye kadar Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği 17 küresel hedefin pek çoğuna katkı sağlıyor.

Ürünlerimizin insan sağlığına zararsız olması, enerji tasarrufu sağlaması ve sürdürülebilirliğe olan katkısı nedeniyle BM’in 17 küresel hedefi arasında yer alan “Sağlıklı Bireyler”, “Erişebilir ve Temiz Enerji”, “İnsana Yakışır İş ve Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”, “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları”, “Sorumlu Tüketim ve Üretim”, “İklim Eylemi” ve “Hedefler için Ortaklıklar” gibi 8 önemli hedefe ulaşılmasında üzerimize düşeni yapıyoruz.

Ancak gerek son kullanıcının gerekse sektör profesyonellerinin yalıtım ürünü seçimini bu farkındalıkla yapması, bu ürünlerin karbon salımını azaltımına olan katkısını bilmesi ve kendisine hem kısa hem de uzun vadede sağlayacağı faydaya odaklanması konusunda da öncü olmaya devam etmek istedik ve bu vurguyu ambalajlarımıza taşıdık ” dedi.

Sadece bio ürün kategorisine verilen EUCEB belgesi ve bu belgenin ifade ettiği bio-çözünürlük özelliği İzocam Taşyünü’nün yeni ambalajlarında ön plana çıkıyor. Türkiye’nin ilk yalıtım firması olarak gelecek nesiller için insan sağlığını ve çevreyi koruma konusunda yalıtım sektörüne liderlik eden İzocam, EUCEB logosunu görünür şekilde ambalajlarına taşıdı. Murat Savcı; “Ülkemizdeki yasaların zorunlu tutmamasına rağmen, yapımında geri dönüşümlü malzemeler kullanılan, insan sağlığına zarar vermediği kanıtlanmış ürünler üretmeye özen gösteriyoruz.

13 yıldır İzocam, Taşyünü ürünlerde EUCEB sertifikası için yaptığı sürekli yatırımlarla Isı Yalıtım Malzemesi üreticileri içinde ilk olmanın ve bu konuda sektöre liderlik etmenin ayrıcalığını yaşıyor. Sağlıklı yaşamanın her canlının temel hakkı olduğuna inanıyoruz ve halkımızın sağlıklı yalıtım konusunda bilinçlendirilmesi için kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu nedenle de EUCEB logosunu ambalajlarımızda görünür şekilde vurgulamaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.

4 yüzeyi kapalı yeni ambalaj uyarlamasıyla, kullanılan plastik oranının düşürüldüğünü de ifade eden Murat Savcı, “İzocam Taşyünü’nün yeni ambalajını tasarlarken iki yüzeyin kısmen açık tutulmasına özen gösterdik. Böylece hem ürünlerin hava almasına olanak sağlamış olduk hem de ambalaj atığı miktarımızı düşürdük” dedi.