Endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler geliştiren Bomaksan, pandemi döneminin başlangıcı itibarıyla hızlandırdığı Ar-Ge çalışmaları ile iç ortam hava kalitesini yükseltmek ve kapalı ortamlarda virüs, bakteri ve partiküllerin yayılımını engellemeye yardımcı olmak için tasarımı ve üretimi yüzde yüz yerli olan “Temiz Hava Dolabı”nı geliştirerek 2020 yılında 4 ay içinde 1 milyon Euro’luk ihracat rakamına ulaştı. 2020’nin ikinci çeyreğinde, Ar-Ge payını bir önceki yıla göre 4 kat artıran Bomaksan, Ar-Ge yatırımlarını 2021 yılında yüzde 40 büyütmeyi hedefliyor.

35 yıldır endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler üreten Bomaksan, Ar-Ge çalışmalarına kısa sürede yoğunlaşarak hava kulelerine yönelik edindiği bilgi ve deneyimle iç ortam hava kalitesini yükseltmek için BOA AIR Temiz Hava Dolabı’nı geliştirdi. Benelux ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeden yoğun talep alan şirket, Almanya ve Libya başta olmak üzere 10 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Ar-Ge’ye ayırdığı payı 2020’de 4 kat artırdı

Ortak solunan havanın sağlık üzerindeki önemli etkisinin özellikle pandemi döneminde dünya genelinde çok daha iyi bir şekilde anlaşıldığına dikkat çeken Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “Koronavirüs salgını öncesinde, endüstriyel ortamlar için geliştirdiğimiz hava temizleme kulelerinin Ar-Ge çalışmalarına devam ediyorduk.

Bu süreçte pandemi ülkemizde de başlayınca, Bomaksan olarak hava kulelerinde edindiğimiz bilgi ve deneyimi, iç ortam hava kalitesini yükseltmek ve enfeksiyonun yayılmasını engellemeye yardımcı olmak adına kullanabileceğimizi düşündük. Bu fikirleri çok hızlı bir şekilde ürünleştirebildik ve Temiz Hava Dolabı’nı geliştirdik. Ar-Ge’nin ciromuzdan aldığı pay 2. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 4 kat arttı” dedi.

“Bulaş riskini minimuma indirebilmek için Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürüyoruz”

Ar-Ge yatırımlarının ana odağını BOA AIR markası ile ürün gamına ekledikleri Temiz Hava Dolapları’nın oluşturduğunu kaydeden R. Bora Boysan, “Dünya Sağlık Örgütü’nün, 9 Temmuz 2020 tarihinde yapmış olduğu resmi açıklama ile virüsün hava yolu ile bulaşma riskinin oldukça fazla olduğu tescillenmiş oldu.

Bu gerçeğe dayanarak biz de Bomaksan ve BOA AIR olarak hava yoluyla bulaşma riskini kapalı ortamlarda minimuma indirebilmek adına yoğun Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu faaliyetler sonucunda geliştirdiğimiz BOAmidi ve BOAmaxi ürünlerimizi satışa sunduk. Ürünlerimizle ilgili olumlu geri dönüşler almış olmak bizi yeni teknolojiler geliştirme konusunda heyecanlandıriyor.

BOA ürün ailesini genişletmek ve alternatif sterilizasyon teknolojileri ile donatmak adına Ar-Ge çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda Ar-Ge payımızı 2021 yılında yüzde 40 artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.