MAYET, yeni koleksiyonu ‘Spring Festival” ile zorlu gecen bir 2020 ve devam eden 2021’in bu bahar ile son bulup, her şeyin eskisinden de güzel olacağı temennisi ile ruha ve bedene iyi gelecek renklerle, bir bahar festivali yaşatmaya hazırlanıyor.

MAYET, tasarımlarında kullandığı geleceğe umutla bakmayı sağlayan güneş sarısı, tazeliğin ve yenilenmenin rengi yeşil, ufak bir tatlı kaçamağı yapıldığında vücuda yayılan o neşeli pembe ve bunlara tüm ihtişamı ile eşlik eden eksantrik mor ile yaz hayalleri kurduruyor.

Sade tasarımlarını canlı renklerle birleştirmenin yanında koleksiyonunda belde pileler, omuz ve bileklerde bağcıklar, az ama dikkat çeken dekoltelerin yanı sıra salaş ve oturan kesimlerle hem iddialı hem de rahat olmayı sağlıyor.

MAYET, 2020 Aralık ayında sürdürülebilir modayı destekleyen, geri dönüştürülmüş kumaşların da kullanıldığı kadın giyiminin zamansız ve temel parçaları üzerine ilk koleksiyonunu çıkardı.Tasarımlarında rahat kalıplara ve kumaş kalitesine önem veren MAYET ekibi, farklı vücut hatlarını dikkate alarak hazırladığı kalıpları, kaliteli kumaşlar ile buluşturan tasarımlara imza atıyor.

Üretim aşamalarında olabildiğince geri dönüştürülmüş kumaşlar kullanarak çevreye duyarlı olmaya dikkat eden MAYET, ayrıca geri dönüştürülmemiş her bir ürün için de, bir fidan bağışlıyor. İyi çalışma koşulları sunan ve çocuk işçi çalıştırmayan atölyeler ve tedarikçilerle işbirliğinin hem markası hem de kişisel değerleri için büyük önem taşıdığını ifade eden, MAYET’in kurucusu Ceyda BAYKALLI, bu misyonlarından vazgeçmeden büyümeyi hedeflediklerini dile getiriyor.