CK Enerji, Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerine destek veriyor. Bu işbirliği sayesinde öğrenciler, okulda aldıkları teorik eğitimi uygulamalı olarak öğrenirken iş hayatını deneyimleme fırsatına da sahip olacak.

Enerji sektörünün öncü şirketi CK Enerji ile Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Koç Üniversitesi arasında bir süredir devam eden stratejik işbirliği çerçevesinde yeni bir proje daha devreye alındı. Söz konusu proje ile CK Enerji Ticaret Departmanı, Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerine destek verecek. Öğrenciler proje sayesinde okulda aldıkları teorik eğitimi uygulama imkânına sahip olurken iş hayatını da deneyimleme fırsatı bulacak.

SİSTEM MARJİNAL FİYAT TAHMİNLEMESİ YAPACAKLAR

CK Enerji Ticaret Departmanı’nın, ‘Türkiye Elektrik Piyasasında Sistem Marjinal Fiyat Tahmini‘ projesinin yürütülmesinde sektörel sponsor olarak takip ve destek sunduğunu ifade eden CK Enerji Ticaret Müdürü Kıvanç Akyıldız, “Enerji piyasalarındaki şirketler, enerji dengesizlik miktarları kaynaklı ceza uygulamasına karşı portföylerini korumak adına farklı çözümler geliştiriyor, Gün İçi Piyasası’nda işlemler yapıyor. Piyasada işlem yaparken sistemin anlık denge fiyatını temsil eden Sistem Marjinal Fiyatı’nın (SMF) tahmininin doğru yapılması, uygulanacak stratejileri etkiliyor. Bu proje ile Koç Üniversitesi öğrencileri, CK Enerji’nin yönetim hizmeti yaptığı enerji santrallerinin dengesizlik maliyetlerini en aza indirmek için Sistem Marjinal Fiyatı tahminlemesi üzerine çalışacak” dedi.

Öğrencilerin proje süresince kendilerine verilen elektrik piyasası eğitimleri ve fiyat tahminleme yöntemleri konusunda kendilerini geliştirme fırsatı bulacağını ifade eden Kıvanç Akyıldız, CK Enerji’nin de portföylerinin dengesizlik maliyetini düşürmek adına yeni bakış açısına sahip olacağının altını çizdi.

CK Enerji Yatırım A.Ş. (CK Enerji) hakkında:

Türkiye’nin üç bölgesinde, yedi ilde 8,4 milyon elektrik tüketicisine hizmet veren CK Enerji’nin yılda 40 milyar kilovatsaatlik elektrik dağıtım ve satış gücü bulunmaktadır. CK Enerji bünyesinde toptan elektrik satışı alanında CK Enerji Ortaklığı Toptan Elektrik Satışı A.Ş.’nin yanı sıra elektrik dağıtımı alanında Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. ve perakende elektrik satışı alanında ise CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş., CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş. bulundurmaktadır. Dünyanın en hızlı büyüyen enerji piyasasına sahip Türkiye’nin lider enerji şirketi olmanın gururunu taşıyan CK Enerji, “Her An Sizinle” sloganıyla işgücüne, teknik altyapısına ve elektronik donanımına yatırım yapmaktadır.