Türkiye’nin en önemli sesli kitap kütüphanesi Audioteka, birbirinden keyifli ve öğretici içeriklerle podcast yayınlarına başladı. Geleneksel radyo anlayışına modern bir yorum getiren podcast dünyasına adım atan Audioteka, farklı bir deneyim yaşamak isteyen kişiler için zaman ve mekan fark etmeksizin kullanım kolaylığı sağlamayı hedefliyor.

Binlerce sesli kitap seçeneği ile kitap okuma alışkanlığını değiştiren, edebiyat tutkunlarının beklentilerine cevap veren Audioteka, podcastlarla birbirinden farklı profillere sahip kitlelere ulaşmak için çalışıyor. Şu an için üç farklı podcast yayını ile dinleyicilerle buluşacak olan Audioteka, en kısa sürede içeriklerine yenilerini eklemeyi amaçlıyor.

Satranç tutkusunun izinde

Podcast içeriklerinin en önemli yayınlarından ‘Engelsiz Satranç’ Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından oluşturulan “Satranç Eğitimini Geliştirme” projesi kapsamında hayat buluyor. Görme engelli bireylerin satranç tutkusuna hiçbir şeyin engel olmaması adına yapılan bu podcast, ‘12 adımda satranç öğreniyorum’ ders içeriklerinden oluşuyor.

Dünyanın sesi kulaklarında

Dünya baş döndürücü hızda gelişmelere tanıklık ediyor. Bu hıza ayak uydurabilmek ve gelişmelere hakim olabilmek içinse en etkili adres, Aposto! Altı Otuz. Sadece 10 dakikada hem ülkemizde hem de dünyada olan biten gelişmeleri aktaracak olan Aposto, her sabah 06:30’da meraklılarını bekliyor.

Rotanız denizse dinleyeceğiniz çok hikaye vardır

Audioteka’nın son podcast yayını ise deniz tutkunlarının uğrak noktasına dönüşecek. Deniz ve tekne dünyasını anlatmak amacıyla kurulan Youtube kanalı Sailing Kalamari, kısa süre içinde hem deniz severlerin hem de bu dünyayı merak edenlerin ilgisini çekmeyi başardı. Şimdi de podcast yayınlarıyla denizin sonsuz maviliğine kulaç attırıyor. Murat Aras ve Arda Esen yaptıkları gezilerde tekneleriyle uğradıkları koyları ve limanları tanıtıyor, yelken seyrinin temellerini öğretiyor, teknede yaşamın her yönünü eğlenceli bir dille dinleyicilerine aktarıyor.