Ace Games, Türkiye odaklı en büyük özel sermaye şirketiActera liderliğinde, San Francisco merkezli dünyanın en başarılı risk sermayesifonlarından NfX, mobil oyun sektörünün önemli bireysel yatırımcıları KristianSegerstrale, Alexis Bonte ve ABD’deki başarılı Türk girişimci Kaan Günay’ın da katılımıile 7 milyon dolar yatırım aldı.

Ace Games kurucu ortağı ve CEO’su Hakan Baş, yatırımı turuhakkında şunları söyledi: “Yatırım almak bir araç, asıl amaç başarı. AceGames’de güçlü bir ekip kurduk, yatırım sonrası da ekibimizi güçlendirmeyedevam edeceğiz. Aldığımız yatırımla ve ortaklarımızın da destekleriyle katmadeğerli işler yapacağımıza inanıyoruz. Yatırım ve oyun dünyasının öncüisimlerini Ace Games çatısı altında bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz.”

Actera’dan yatırıma ilişkin yapılan açıklamada ise “AceGames’in başarısının hem ülkemiz ihracatına hem de istihdama faydasağlayacağına inanıyoruz. Mobil oyun sektöründe Türkiye’nin çok daha iyiyerlere gelebilmesi için ülkemizin başarılı oyun şirketlerine yatırım yapmayadevam edeceğiz” denildi.

Dünyanın en başarılı oyun şirketleri arasında gösterilen Playtika,ayrica Lyft, Trulia, Doordash ve Poshmark gibi şirketlerin yatırımcıları arasındabulunan NfX, Gigi Levy-Weiss önderliğinde yatırım turuna katıldı. Bu tura ayrıcaPlayfish kurucu ortaklarından, Supercell’in tohum yatırımcısı ve Superevil MegaCorp CEO’su Kristian Segerstrale, dünyanın önde gelen oyun platformu Stillfront’unkurucu ortaklarından Alexis Bonte ve New York merkezli Firefly’ın kurucu ortağıve CEO’su Kaan Günay katıldı.

Ortaklık sürecinde Ace Games’in danışmanlığını BASEAKAvukatlık Bürosu, Actera’nın danışmanlığını ise Core Finance, Verdi AvukatlıkOrtaklığı ve PricewaterhouseCoopers üstlendi.

Ace Gameshakkında

İstanbul merkezli Ace Games 2020 yılında, Hakan Baş, EmreOvacık ve Ramazan Alan önderliğinde kurulmuş olup mobil oyunlar geliştirmekteve yayınlamaktadır.

Acterahakkında

Actera, danışmanlığını yaptığı fonların toplam 3,3 milyarABD dolarlık varlık bazıyla Türkiye odaklı en büyük özel sermaye şirketidir.Actera fonlarının halihazırda Türkiye’de yatırımcısı olduğu şirketler, yıllık 5milyar ABD doları üzerinde ciro yaratmakta ve 35 bin kişiye istihdamsağlamaktadır.