Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, özellikle çocukların ve gençlerin gelişimlerine odaklanan projelere yaptığı katkılarla öne çıkan MetLife Türkiye; MetLife Vakfı’nın finanse ettiği ve MetLife gönüllüleri ile EMEA bölgesinde uzun yıllardır uyguladığı ‘LifeChanger’ projesini bir adım öteye taşıyor. LifeChanger kapsamında bugüne kadar 330 gönüllüsü ile hayallerindeki işi elde etmeleri için onları hazırlamak ve onlara ilham vermek amacıyla ilkokul, ortaokul ve liselerden 5.800 çocuğa ulaşan MetLife, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın ‘JA StartUp Türkiye’ projesiyle üniversite öğrencilerine ulaştırmak üzere LifeChanger’ın kapsamını genişletiyor.

Junior Achievement tarafından Avrupa’da 18 yıldır gerçekleştirilen ve 20 ülkeden toplam 115 bin üniversite öğrencisinin dâhil olduğu JA StartUp programı; Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından Türkiye’de ilk kez bu yıl, MetLife gönüllülerinin katkıları ve MetLife Vakfı’nın finansal desteğiyle başlatıldı. Proje kapsamında, girişimci olmak isteyen 19-30 yaşındaki üniversite öğrencisi / mezunu gençlere yönelik 14 haftalık bir program hayata geçiriliyor. Söz konusu program süresince katılımcı öğrencilere fikirden iş modeli geliştirmeye, temel finans eğitiminden prototip oluşturmaya kadar girişimcilik ile ilgili birçok adımda eğitim, atölye çalışması ve mentorluk destekleri sağlanıyor; melek yatırımcılar ile network olanakları sunuluyor.

JA StartUp Türkiye programına katılmak üzere 62 üniversiteden başvuru olurken, değerlendirmeler ile yapılan eşleşmeler sonucunda 28 şehir ve 55 üniversiteden 200 öğrencinin yer aldığı 35 startup takımı devam etmeye hak kazandı. 22 MetLife gönüllüsü, girişimci takımlara program süresince mentorluk desteği sağlayacak; gençlere ilham verici içerik ve konuşmacıların yer alacağı e-talks’larda ise girişimci, mentor ve yazarlar uzmanlık ve deneyimlerini paylaşacaklar.

MetLife ayrıca, 35 takımın ‘En İyi Startup’ seçilmek için yarışacakları Türkiye finallerinde en inovatif ürün ya da hizmet olarak seçilecek girişim fikrine özel bir ödül de takdim edecek. Bu çerçevede MetLife, en inovatif ürün ya da hizmet fikrine sahip takımın projesini hayata geçirebilmesi için 3 ay sürecek, özel bir mentorluk desteği sağlayacak. Ulusal finalde birinci olacak girişim takımı, Türkiye’yi “JA Europe Enterprise Challenge 2021” organizasyonunda temsil etmeye hak kazanacak.

MetLife Vakfı’nın katkıları ile Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenecek ‘JA StartUp’ programının iş ortağı olmaktan gurur duyduklarını ifade eden MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz Yurtseven; “MetLife Vakfı’nın 2014’ten bu yana başarı ile yürüttüğü LifeChanger programı doğrultusunda; ülkemizdeki proje ortağımız Genç Başarı Eğitim Vakfı ile her yıl erişim alanımızı biraz daha genişleterek, çok daha fazla çocuk ve gencimizin eğitim ve kariyer yollarına ışık tutmayı; onlara bu yolculukta rehberlik edebilmeyi amaçlıyoruz. Ne mutlu bize ki bugüne kadar LifeChanger kapsamında binlerce gencimiz ile bir araya gelme, onların hayallerine ortak olma fırsatı yakaladık. Şimdi de JA StartUp Türkiye ile fikirlerine güvenen, girişimci olmak isteyen gençlerimize yepyeni bir kapı aralıyoruz.

Dünyadaki örneklerinden, bu programa katılan öğrencilerin %50’sinin program sonrasında kendi işlerini kurduğunu görebiliyoruz. AOL kurucularından Steve Case, Yahoo’nun eski CEO’su Marissa Meyer, Home Depot’nun kurucularından Bernard Marcus, Domino’s Pizza kurucusu Tom Monaghan, Indiegogo CEO’su Slava Rubin ve daha niceleri, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın ülkemizde temsil ettiği Junior Achievement programlarının mezunları arasında. Gençleri iş dünyası ve melek yatırımcılar ile bir araya getirme anlamında da uluslararası alanda en iyi uygulamalardan biri olarak kabul edilen JA StartUp Programı’nı, girişimci ruhuna, çalışkanlığına ve inovatif zekâsına büyük güven duyduğumuz üniversiteli gençlerimiz ile buluşturmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

JA StartUp programını Türkiye’de MetLife ile başlatmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören ise “Türkiye genelinde 22 yıldır erken yaştan itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin potansiyellerini keşfetmeleri ve girişimci zihin yapısına sahip bireyler olarak yetişmesi için yaparak öğrenme temelli programlar düzenlemekteyiz. Programlarımızdan mezun girişimci gençlerimizin ve işbirliğinde olduğumuz üniversitelerin bizlerden üniversite seviyesinde bir program geliştirmemiz konusundaki yoğun talepleri üzerine bu yıl ilk defa uluslararası bir programı daha ülkemize kazandırdık.

Bu etkin programı 2013-2014 Eğitim-Öğretim Dönemi’nden bugüne kadar ilkokuldan liseye kadar tüm okul seviyelerinde öğrencilerimizin hayatlarına dokunduğumuz paydaşımız MetLife Türkiye ile beraber hayata geçirmek bizler için çok değerli ve heyecan verici. JA StartUp Türkiye programından mezun olan gençlerimize, işlerini hayata geçirmeleri için girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşları ile birlikte fırsatlar sunmaya devam edeceğiz.

Ayrıca belirtmek isterim ki gençlerimize sadece ulusal değil, uluslararası fırsatların da kapılarını açmaktayız. Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın programlarına dahil olan gençlerimiz son iki yıldır lise düzeyinde Avrupa dereceleri ile bizleri gururlandılar. Bu yıl JA StartUp programı kapsamında üniversite seviyesindeki genç girişimcilerimizin de uluslararası tecrübeleri Avrupa finalleri ile başlayacak” dedi.