SONAKAL Limitini Zorla, Yarışta Kal! İstanbul Maltepe Sahili İBB Osmangazi Parkı Atletizm Pisti… Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında uluslararası standartlarda bisiklet ve ultra trail yarışları gibi zorlu spor etkinliklerini turizm ile ortak noktada buluşturan Argeus Travel & Events ile doğa ve rekreatif sporlar konusunda uzmanlaşmış Team Kronos, limitleri zorlayacak heyecanlı bir koşu projesi SonaKal’ı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hızlı olanın değil, verilen süre içerisinde turu tamamlayanların yarışta kalacağı eğlence dolu bir etkinlik olarak kurgulanan SonaKal, 20 Haziran 2021 Pazar günü İstanbul’da Maltepe Orhangazi Şehir Parkı içindeki atletizm sahasında Salomon’un sponsorluğunda bir koşu festivali konseptinde düzenlenecek.

Atletizm pistinde SonaKal yarışı düzenlenirken etkinlik alanındaki SonaKal Expo, yepyeni ürünler ve hizmetler ile sporseverleri buluşturacak. SonaKal Expo alanında zumba ve yoga workshopları düzenlenirken minik koşucular için düzenlenen SonaKal Mini’ye de ev sahipliği yapacak.

8 turu tamamlayanlar SonaKal’da kürsüye çıkacak

SonaKal, toplu olarak verilecek startın ardından toplam 8 tur koşulacak. Her tur için belirlenen süre sona erdiğinde SonaKal Kapısı kapanacak ve o tur bitmiş olacak. 3.25 kilometrelik parkuru o tur için verilen süre içerisinde tamamlayan koşucular, bir sonraki turda start almaya hak kazanacak. 7 turun sonunda kalanlar, 8. Tur olan SonaKal Turu’nda kapışacak. Final turunu zaman limiti içerisinde tamamlayan en hızlı 3 kadın ve erkek koşucu SonaKal kürsüsüne çıkmaya hak kazanacak.

Yarışta SonaKal Turu’nu tamamlayanlar toplamda 26 km ve 3 saat 30 dakika koşmuş olacaklar.

SonaKal kapısı kapandıktan sonra gelenler; FunZone’da festival coşkusu yaşayacak

Tur süresi içerisinde parkuru tamamlayamayan koşucular ise FunZone’da heyecana ortak olmaya devam edecekler. Eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, SonaKal Mini ile çocuklarında spor bulaşacağı bir festival olacak.

SonaKal’a kayıtlar, 13 Haziran saat 17:00’ye kadar sürecek

Argeus Travel & Events ve Team Kronos iş birliğinde Salomon’un ana sponsorluğunda T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. İstanbul Valiliği ve İ.B.B. Spor İstanbul destekleriyle, PT Akademy’nin katkılarıyla ilk kez düzenlenecek SonaKal Koşusu’na 13 Haziran 2021, saat 17:00’ye kadar https://www.sonakal.com/  adresinden 18 yaşın üzerinde olan herkes kayıt yaptırabilir.

SonaKal’a katılanlar limitlerini zorlarken eğlenceli ve yepyeni bir koşu deneyimi yaşayacak.