Koton, sofistike ve avangart bir görünüm yakalamak isteyen yeni nesil gelinlere özel hazırladığı Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu’yla, doğallığın ve beyazın kışkırtıcılığında bir yaz sunuyor. Pandemiyle birlikte moda anlayışının değişmesi ve sadeleşmenin benimsenmesi, gelinlik tasarımlarına da yansıdı.

Koton, kalıplaşmış algıların ve keskin çizgilerin kalktığı gelinliklere yeni bir yorum getirerek, ünlü tasarımcı Zeynep Tosun’la birlikte Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu’na imza attı. “Gelinliklerin artık sadece düğün veya nikah töreninde gelinlerin giyebileceği bir giysi olmayacağını, sokak modasına da uyarlanabileceği” belirten Zeynep Tosun’un imzasını taşıyan Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu, nikah törenlerinin yanı sıra, nişan, söz, after party, özel fotoğraf çekimi konseptinde ve mikro davetlerde de kullanılabilecek tasarımları içeriyor. Ağırlıklı olarak ekru ve optik beyaz renklerini içeren koleksiyonda, 16 model yer alıyor.

Yeni nesil gelinlere enerjik ve farklı bir görünüm katabilecek, çarpıcı cut-out’larla flört eden üç boyutlu narin dantel modeller, klişelere meydan olurken kusursuz kalıplarıyla dikkat çeken krep elbiseler koleksiyonun favori parçalarını oluşturuyor.

Eğlenceli ve volümlü elbiselerin, 2021 dokunuşlarıyla yeniden yorumlandığı Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu’nda, kare yakalar ve pileseli modeller, fırfırlı omuzlar, büyük katlı etekler öne çıkıyor. Feminen ayrıntıları sevenler için seksi yırtmaçlar ve derin dekolteler öne çıkıyor. Koleksiyonda gelinlik olarak giyilebilecek elbiselerin yanı sıra, nikah ya da küçük kutlamalar için mini ve midi elbiseler, farklı seremoniler veya sokak modasında sneakerla kombinlenebilecek elbiseler yer alıyor.   

Zeynep Tosun for Koleksiyonu, seçili Koton mağazalarında, Koton App’te ve online alışverişin adresi koton.com’da ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunuluyor.  

www.koton.com

www.facebook.com/Koton 

http://instagram.com/koton

Koton Hakkında: Türkiye’nin moda ve perakende öncüsü Koton, 1988 yılında İstanbul’da kurulan ilk mağazasıyla hazır giyim perakendesine başlamış ve 1996 yılında ilk yurtdışı satış noktasını Almanya Münih’te açmıştır. Koton bugün 207’si yurtdışında, 302’si yurtiçinde olmak üzere 509 mağazada, dünya genelinde ise 31 farklı ülkede 1000’den fazla satış noktasında bulunmaktadır.

2023 yılında 5 kıtada en zengin ve en beğenilen koleksiyonlara sahip hızlı moda markası olmayı hedeflemektedir. Yaratıcı ve yenilikçi, müşteri ve teknoloji odaklı Koton, sezon trendlerini özgün tasarımlarla buluşturarak, cazip fiyatlarla uygun lokasyonlarda satışa sunma politikasını yürütmektedir.  220’yi aşkın genç ve tecrübeli çalışandan oluşan tasarım ekibi, 11.000’den fazla çalışanı ile Koton, her yıl 50’den fazla koleksiyonda yaklaşık 30.000 farklı modeli müşterilerine sunmaktadır. Koton mağazaları her gün yaklaşık 80 yeni seçeneği müşterileri ile buluşturmaktadır. Eylül 2015’te yayına alınan koton.com ise, Koton mağazalarındaki zengin içeriği online platforma taşımaktadır.