Çorum Belediyesi tarafından 37’ncisi düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle iki yıldır aradan sonra , Hürriyet Meydanı’ndaki kortej geçişi ile başladı.

İlki 1987 yılında yapılan Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nin bugüne kadar iki defa sekteye uğradığını açıklayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “2019 yılında göreve geldiğimizde çocukluk anılarımızda çok güzel bir yeri olan fuarın ve festivalin tekrar yapılması noktasında yaptığımız istişareler neticesinde irademizi ortaya koyarak hemşehrilerimizi tekrardan festival ile buluşturduk.

Rock grubuna yoğun ilgi

37.Uluslararası Çorum Hitit Fuar Ve Festivali kapsamında Kolpa grubu sahneye çıktı. Kolpa grubu sevilen şarkılarını seslendirirken alanı dolduran binlerce kişi eşlik etti. Konser sırasında  baygınlık geçirenler olunca  Kolpa grubu sahneye kısa süre ara vermek zorunda kaldı. Durumun düzelmesiyle alkışlarla sahneye çıkan Kolpa grubu çoskulu bir şekilde konserlerine devam etti.
Festivali kapsamında Bilal Sonses  ve Grup Ayna  yüzbinlerce sevenleri konser alanını  doldurdu. Grup Ayna söyledikleri  eski ve yeni sarkılarıyla binlerce kişi aynı ağızdan  eşlik  etti   çorum halkına unutulmaz bir gece yaşattıGrup ayna sahnede duygusal konuşma yapti.
Erol abiyi çok özlüyoruz”

Çorum’da olmaktan mutlu oldugunu dile getiren Konser sirasinda Ayna grubu kurucusu Erhan Güleryüz, “Uzun zamandir görüsmüyoruz. Çok güzel bir aksam olacak. Çorum benim için özel ve degerli bir il. Çok sevdigim canim agabeyim Erol Olçok’un memleketi. Onu çok özlüyoruz. Mekani cennet olsun. Bu ülkeye hizmetleri hiçbir zaman unutulmayacak dedi