Özlem Garip;  Sanat psikolojik ve entelektüel etkilerin bir ifadesidir… Çalışmalarımın arkasında kilit temalar, mesajlar veya teoriler bulunur? Genellikle iki farklı tarzda çalışırım. Figüratif ve peyzaj çalışmaları. Atmosferik ve yüksek dokulu işlerdir. Nesne olarak anlık hareket efekti, film lekeleri ve çizikler kullanıyorum.  Eserlerimde Turner, Goya, Rembrandt ve diğerleri gibi sanatçıların etki ve anlayışlarını kullanarak yola çıkıyorum. “Birçok ressam gibi yazmadan önce resim yapmayı öğrendim”  Özlem Garip resim eğitimine İsmet Çabuktan özel ders aldı .

İki yıl desen ve kompozisyon eğitiminden sonra tarz oluşumu üzerine çalışmalar yaptı. Ve Bursa Kestel kaymakakamlık binasına yaptığı 4 metreye 5 metre yaptığı kesteli anlatan eser adlı rölyef çalışmasında özel plaket aldı Üsküdar belediyesi adına halka açık yaptığı ata 2 sitesi workshop ta 2. Özel Plaketini aldı…  

Mimar Sinan güzel sanatlar üniversitesi  Prof Lerzan ÖZER  11 Mayıs 2019 resim okuma ve modern üslup tarihi ( tüm bölümler ) lisans  ve  Norveç teki modern simyacı Eser Afacan’dan özel ders aldı   Ege sanat tv 2018 sevgide güneş gibi ol uluslararası dostluk ve barış sergisine  2019 tarihlerinde saint helene kilisesi hayat kadınla başlar Uluslararası resim ve el sanatları sergisine  Luna sanat galerisinde Sil baştan resim sergisine  Marki sanat galerisi 14 Şubat 2020 sevgililer günü resim sergisine  2020 uluslararası  King taco  Japonya da resim yarışmasında uluslararası ikincilik ve başarı ödülü  TJK Resim yarışması sergisi ve birkaç karma sergi daha devam etti. Dyo Resim yarışması sergisi vb bir çok önemli sergide yer aldı. 

2018 2020  yılına kadar yoğun sanat yaşamında resim dersleri vermeyi de sürdüren sanatçı yoğunluğu ile resim sanatına uzunca bir süre ara verdi. Reklam sektöründe Tasarımcı, illüstratör ve Sanat Yönetmeni ve Creative diroctor olarak görev yaptı.2016 yılında sanat yaşamına tekrar geri döndü Bu dönemde sanatçı resim sanatının bir çok farklı ekolünde çalışmalar yaparak tecrübesini arttırmış oldu. NişArt Dünya sanat günü vb. bir çok karma sergiye katıldı.

Bu süreçten günümüze kadar Abstract (soyut çalışmalar), sonrasında peyzaj ve son olarak da figüratif çalışmalar yaptı. Halen Oil Tempara ile yüksek dokulara sahip impasto tekniğinde figüratif çalışmalar yapmaktadır. Rembrandt’a olan hayranlığından dolayı Rembrandt tablolarından bazılarını yüksek dokularla abartarak büyük ebatlarda çalışıyor Şu sıralar özgün çalışmaları ile yeni kişisel sergi hazırlıklarına devam etmektedir. Özlem GARİP profesyonel sanat yaşamını halen Bursa/Yıldırım da bulunan özel atölyesinde aktif olarak sürdürmektedir.

Resimler için Ayrıntılar ve Hemen Satın Al… http://www.ozlemgarip.com/?fbclid=IwAR1FZFT98QhqGRJjJSs0O9FqFK7ckVEjHZ7ujqDEsCw35DDtu84k8MxD9t0