Evet, kıran kırdığı yerden kırılacak. Bu yaradanın işleyiş sistemi ,ölmeden yaşayacak kim kime ne yaptıysa.
Örnek olarak; Bir İnsanın kişilik hakkına girdiniz ise ,sizin kişilik hakkınıza giren biri gelecek. Örnek bir insanı küçümsediniz ise , sizi küçümseyen biri gelecek.

Örnek verdiğiniz sözleri tutmadınız ise, karşınıza sözünü tutmayanlar gelecek.Örnek umut verip yarı yolda bıraktıysanız birini ,size umut veren biri sizi de yarı yolda bırakacak. Örnek ölçüye ve tartıya özen göstermediniz, adaletli davranmadınız , yalan söylediniz, birini aldattınız ,birini bilinçli ağlattınız ve üzdünüz tüm bütün bu yaptıklarınızı ölmeden ayrıntıları ile birlikte yaşayacaksınız. Ta ki o yaptığınız yanlışı yanlışları görene kadar hemde tekrarlı olarak anlayana kadar.

Hayatınız yaptıklarınız doğrultusunda gelişecek ve sürecek. Sistem bu, ister kabul edin ister etmeyin. Yaradanın sistemi. Bir karma oluşacak , karma saracak sizi. Bütün bu örnekler aynı zamanda kul hakkına ‘da giriyor onun için aklı olan özürünü diler, helallik alır, düzeltebildiğini düzeltir. Yani kısacası aldıklarını geri verir ,imkan varsa. Ona göre zararın neresinden dönerse kendisi için daha iyidir. Düzeltmez ise kırdığı yerden kırılacak şüphesiz hemde. Hakkına yalan dolan ile girilen o masum insan rahat olsun. Eken ne ektiyse onu biçer. Sizi yarı yolda bırakan yarı yolda kalır, mutsuzluğunuza sebep olan aynısını yaşar rahat olun.

Adaletin üstünde adalet var hiç şaşmayan. Karmanız bırakmaz. Bu sebepten yanlış yapan kişi aklı varsa helalleşsin. Yoksa battıkça batar ve iki yakası bir araya asla gelmez, yıkıp giden yıkılana kadar sürünür. umut verenin asla kendi umut ettiği bir hayali gerçekleşmez.

Yaradan öyle güzel bir sistem yaratmış ki… Dahası rivayete göre bir hadiste geçen haklar ile ilgili ; Yanlış yapanların iyiliklerinden alınarak haksızlık yaptığı kişilere verilir. Haklar ödenmeden iyilikleri bittiği takdirde, bu sefer haksızlık ettiği kişilerin günahlarından da alınarak haksızlık yapanın üstüne yıkılır, sonra da bu kimse zaten ateşliktir ” buyuruluyor.

Kısacası yanlışı olan kişi bir an önce gidip helallik alsın. Yoksa hayatı boyunca karanlık içinde ve boşa mutsuz hayat yaşamaya mahkum olur…Karma bırakmaz…

Sizlere bu ay bahar ile birlikte, farkındalık içinde arınıp aydınlık dolu hayat diliyorum .Okuduğunuz gibi insan ne ekerse onu biçiyor, güzellikler ekelim güzellikler yetiştirelim inşallah… Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs’ımız kutlu olsun.

Saygı ve sevgilerimle
Gülnaz Çalıkoğlu