Unstereotype Alliance Küresel Üye Zirvesi 2021 İçin Geri SayımReklamverenler Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği İçin ToplanıyorReklamverenlerin ve sektör paydaşlarının koalisyonu ile toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılara son vermek amacıyla çalışmalarına devam eden Unstereotype Alliance Türkiye global çapta düzenlenecek Unstereotype Alliance Küresel Üye Zirvesi 2021’deki yerini aldı.

Reklamverenler Derneği, bu yıl 26 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Türkiye Ulusal Oturumları’nı herkesin dinletisine açtı. ‘Algılar ve İçgörü’ ve ‘Amaç ve Etki: Eşitliği Hızlandırma’ başlıklarında iki oturumun gerçekleşeceği online etkinlik saat 09:30’da başlayacak.

Reklamlardaki zararlı toplumsal cinsiyet kalıp yargılarını dönüştürmek amacıyla Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından oluşturulan Unstereotype Alliance çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Unstereotype Alliance, reklam endüstrisinde toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılarındaki son durumu, geleceği ve gençlere erişilmesine ilişkin konuları bu yılki Unstereotype Alliance Küresel Üye Zirvesi 2021’de değerlendiriyor.

Global çapta online olarak 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte panellerden ilham veren konuşmalara, lokal sorunlardan global çözümlere medya ve reklam dünyası analiz edilecek. İki gün boyunca yalnızca dernek üyelerinin katılabileceği programın Türkiye Ulusal Oturumları’nı ise herkes dinleyebilecek. 

Türkiye Ulusal Oturumları, 26 Mayıs tarihinde gerçekleşecek

Reklamverenler Derneği öncülüğünde Aralık 2019 tarihinde çalışmalarına başlayan Unstereotype Alliance Türkiye 26 Mayıs tarihinde herkese açık iki oturum düzenliyor. Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Fatoş Karahasan’ın yapacağı ‘Algılar ve İçgörüler’ oturumu saat 09:30’da başlayacak.

Davranışların değişiminden yararlanmanın toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletmede kritik bir taktik olarak nasıl kullanılabileceğinin konuşulacağı oturumda; Kantar Ülke Direktörü Hande Beceren, Bahçeşehir Üniversitesi Yardımcı Doçent Gül Şener, Kantar Medya Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Erdem Tolon yer alacak.

İlham veren cesaret, bağlılık, odaklanma yoluyla reklam dünyası ve ötesindeki alanlarda cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık elde etme konularının tartışılacağı ‘Amaç ve Etki: Eşitliği Hızlandırma’ oturumu ise 11:10’da başlayacak. Nezih Orhon’un moderatörlüğünü yapacağı programa Publicis Grup Türkiye CEO’su İnanç Dedebaş, Hill+Knowlton Strategies Türkiye Genel Müdürü Pelin Kocaalp, Koç Holding Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan ve Unilever Türkiye Orta Asya ve İran Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Leyal Eskin Yılmaz katılacak.

Reklamverenler Derneği, reklam verenleri, markaları, reklamcıları, tüm medya ve iletişim dünyası içerisinde yer alan herkesi ücretsiz olarak gerçekleşecek Unstereotype Alliance Küresel Üye Zirvesi 2021Türkiye Ulusal Oturumu’nu dinlemeye davet ediyor.

Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği öncülüğünde çalışmalarına devam eden Unstereotype Alliance Türkiye üyeleri arasında Avon, Bayer, Coca-Cola Colgate-Palmolive, Eczacıbaşı Holding, Eti Gıda, Johnson&Johnson, Kantar Media, Koç Holding, P&G, Publicis Groupé, Unilever, Vodafone, WPP, IPG, GSK yer alırken; Açıkhava Reklamcıları Vakfı, Bahçeşehir Üniversitesi, İAB Türkiye, İDA, Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği, MMA Türkiye, RİAK, Reklam Özdenetim Kurulu, Reklamcılık Vakfı ve TÜAD destek veriyor.