I ME CE direktörlüğünde gerçekleşen seramik sanatçısı  LÜTFÜ’nün  MIZIKÇISIN SEN sergisi, 27 Mayıs’tan 27 Haziran’a kadar Meşrutiyet Caddesi NO: 67’deki Passage Petit-Champs’ta görülebilir.

MIZIKÇISIN SEN, 2019 yılındaki I ME CE 1.0 sergisinden bu yana LÜTFÜ’nün tasarladığı işlerin üretimine geniş bir zaman ayıran ve seramikte “hata payı”na yer veren bir sergi. 

Bu sergi, insanlığın ortak hafızasında yer etmiş plastik ördek ve sarı mutfak bezini odağa alıyor. Nesnelere atadığımız sınıfsal özellikler tartışılırken kimlik, tanımlamanın dışına çıkma isteği ve bu istekle baş etme çabası sanatçının doğduğu ve büyüdüğü ev bağlamında hikâyeleşiyor.

Sergiye giriş anından itibaren başlayan hikâye; patavatsız, plastikten seramiğe dönüşmüş bir ördeğin oyun bozanlığını gözler önüne seriyor. Bu anlatıya tanıklık etmek ve onu anlamaya çalışmak rolü de izleyicinin. Sergileme tasarımı izleyiciyi bu oyunun bir parçası haline getirmeye hizmet ediyor.

Materyaller arasında geçiş yapmaktan çekinmeyen LÜTFÜ, plastik ördek ve sarı mutfak bezine yüklenen karakteristik özellikleri yeniden tanımlayarak izleyiciye alternatif bir bakış açısı sunuyor.

Seramik, sarı mutfak bezi ve Amerikan bezi gibi malzemelerin bir arada kullanıldığı MIZIKÇISIN SEN’de yer alan on iki sanat eseri bir oda bütünlüğünde yerleşime sahip. 

Serginin akademik perspektifine dair metin ise AICA üyesi Ecem Arslanay tarafından kaleme alındı.

Sanatçı Hakkında:
 
LÜTFÜ, çalışmalarında sınıf, nesne ve hafıza kavramlarına odaklanır. Sanatçı yaşanmışlıkları olan nesneleri oyuncu bir algıyla sunar. Zıtlıkları kullanarak algının geriliminden faydalanan sanatçı seyirciye yeni alanlar açmayı hedefler. Bunu yaparken de başta seramik olmak üzere sarı mutfak bezi, plastik ördek, Amerikan bezi gibi farklı malzemelerle işler üretmektedir. 1994 yılında doğdu. Hacettepe Üniversitesi Seramik bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansında “Kişisel Bellekten İmgelerin Sanat Nesnesine Dönüşümü” üzerine çalıştı. Base, Siyah Beyaz, Martch Art Project, Rota, Mixer ve Art On’da düzenlenen sergilere katıldı.

I ME CE Hakkında
 
I ME CE, Ekim 2019’da “bir olay ve bir deney” olarak tanımlanan I ME CE 1.0 ile ilk sergisini yaptı. Sanatı odağına alan tartışmalara, tanışmalara ve buluşmalara olanak sağlayan etkinlikler düzenleyen ve çıktılarıyla süreç odaklı sergiler düzenleyen bir oluşum. Kurucu direktörleri Mina Gürsel ve Esra Önel, dünya ve Türkiye’ye dair önemli meseleleri sanat üzerinden ele alırken eğlenceli, üstenci bir dil kurmadan, kendiyle ve coğrafyası ile barışık bir anlatı kurma hedefinde.