Kanton Mutfağının Ödüllü Uluslararası Markası Hakkasan
 Mandarin Oriental, Bodrum’da Açılıyor

BODRUM, TÜRKİYE- 31 Mayıs 2021- Global hizmet sektörünün lider şirketlerinden Hakkasan Group, Alfardan Group ve Astaş Holding ortaklığıyla kurduğu, modern Kanton mutfağında uzmanlaşmış Hakkasan Bodrum’un 15 Haziran 2021 Salı günü gerçekleşecek açılışı öncesinde rezervasyon almaya başladığını duyurdu. Mandarin Oriental, Bodrum’da denizin üzerinde mükemmel bir konumda en güzel noktalarından birinde yer alan Hakkasan Bodrum, nefes kesici Ege Denizi manzarasına nazır bir yemek bölümüyle birlikte lounge ve bar alanlarını da içeriyor. Hakkasan Bodrum, dünya çapındaki 10. Hakkasan restoranı olmaya hazırlanıyor. Hakkasan, dünya elitlerini Bodrum’a davet ediyor. 

İlk kez 2001 yılında Londra’da kapılarını açan Hakkasan, geleneksel teknikleri ve en kaliteli malzemeleri çağdaş bir anlayışla yorumlayan Çin mutfağının varlığını kutluyor. Hakkasan Bodrum da diğer şubelerden farksız olacak ve Hakkasan’ın meşhur Pekin Ördeği’nin yanı sıra aşağıda sıralanan klasik lezzetlerini de servis ederek markanın menü konseptine sadık kalacak. 

  • Çıtır Ördek Salatası Pomelo, çam fıstığı ve arpacık soğanlı 
  • Ballı Izgara Şili Levreği 
  • Köri Karides
  • Yasemin Çayı ile Füme Edilmiş Dana Kaburga
  • Wokta Kızartılmış Merlot Aromalı Dana Kaburga 
  • Japon Mantarı, Patlıcan ve Tofu Güveç acılı siyah fasulye sos ile
  • Hakka Noodle Shimeji mantarı ve fasulye filizli

Hakkasan Bodrum Genel Müdürü Selim Büyük, “Hakkasan Bodrum’un açılması, sektör adına gurur verici bir an,” diyor ve ekliyor: “Bodrum’da yaz daha yeni başlıyor, hem seyahatseverleri hem de bölge sakinlerini sadece Hakkasan’ın menüsünde bulunabilecek enfes Kanton lezzetleriyle tanıştıran heyecan verici bir sezon geçireceğimize inanıyoruz.”

Mutfağın başında Hakkasan’ın usta şefi, Executive Head Chef Sky Wong Kum Choy bulunuyor. Malezya doğumlu ve Çin asıllı Şef Sky Wong Kum Choy, Hakkasan ve Ling Ling restoranlarının mutfaklarında üstlendiği çeşitli görevler de dahil olmak üzere Kanton mutfağında 25 yılı aşkın bir aşçılık deneyimine sahip. Kariyeri boyunca, Avrupa’dan Orta Doğu’ya ve Asya Pasifik’e kadar dünyanın dört bir yanındaki çeşitli uluslararası otel ve restoranlarda mutfak operasyonları ve personel yönetimine ilişkin becerilerini ustalıkla sergiledi.

Yerel bir dokunuşla kişiselleştirdiği tabaklarında, seyahatlerinden aldığı ilhamı ve geleneksel Asya mutfağına duyduğu tutkunun yansımaları karşımıza çıkıyor. Taze deniz ürünleri hazırlama konusundaki uzmanlığı ve mutfaktaki yaratımlarında Hakka köklerini paylaşma arzusu ise Şef Sky’ın Kanton mutfağına olan tutkusunu ortaya koyuyor. 

Mandarin Oriental, Bodrum’da yer alan Hakkasan Bodrum, 15 Haziran’dan itibaren saat 19:00’dan gece yarısına kadar akşam yemek servisi verecek. Hakkasan.com üzerinden, +90 (252) 311 28 00 numaralı telefondan Mandarin Oriental’ın restoran rezervasyon ekibiyle iletişime geçerek veya mobod-reservations@mohg.com adresine e-posta gönderilerek rezervasyon yapılması önemle tavsiye edilir. 

Hakkasan Hakkında

2001 yılında Londra’da kurulan Hakkasan’ın şu an Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu, Hindistan, Asya ve Avrupa’da çok sayıda restoranı bulunmaktadır. Ayrıca Londra’daki her iki restoranı da Michelin yıldızı almaya hak kazanmıştır. Hakkasan, konuklarına dünya standartlarında bir gastronomi deneyimi sunar. Ballı Izgara Şili Levreği ve Çıtır Ördek Salatası gibi zamansız fakat yenilikçi özel lezzetler yaratmak için en iyi malzemeler ve uzman geleneksel teknikler kullanılarak hazırlanan menüsü, özgün Kanton mutfağının modern bir yorumudur.

Hakkasan, canlı, ilgi çekici ve etkileyici bir atmosfere sahiptir. Başlangıçta ünlü iç mimar Christian Liaigre tarafından tasarlanan mekan, şu anda dünya genelinde Hakkasan restoranlarında görülen modern etnik stili temsil etmektedir. Hanway Place ve Mayfair’de orijinal Londra restoranlarının açılmasından bu yana, marka küresel çapta genişlemiştir. Şubeleri arasında Miami, Abu Dabi, Mumbai, Doha, Las Vegas, Şangay, Dubai, Bodrum (2021 yazında), İstanbul (2021 sonunda) ve Muscat (2022 sonunda) yer almaktadır.

Medya İletişim

L’APPART PR

Eda Türkmen Akça (eda@lappartpr.com)

Şafak Ünal (safak@lappartpr.com

Hakkasan Bodrum

Mandarin Oriental, Bodrum

Göltürkbükü Mahallesi 314. Sokak No. 12/1

48400, Bodrum, Muğla, Türkiye

Rezervasyon için: Hakkasan.com veya +90 252 311 28 00 veya mobod-reservations@mohg.com 

Mutfak: Modern Çin

Dress Code: Zarif & Şık

 Açık Olduğu Saatler: Pazartesi – Pazar, 19:00 – 00:00

Web sitesi: https://hakkasan.com/bodrum/ 

Facebook: https://www.facebook.com/HakkasanBodrum/ 

Instagram: https://www.instagram.com/hakkasanbodrum/