Havalar ısınıyor, yaz lezzetleri mutfaklarda yerini alıyor. Hatta sofralar mutfaklardan bahçelere taşınıyor. Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), yazı taçlandıran lezzetleri öğrenebileceğiniz, bahçelerde ya da açık havada dostlarınızla birlikte keyifle tüketilebileceğiniz birbirinden nefis menüleri içeren workshop’larda mutfak meraklılarına yepyeni içerikler sunuyor. Piknik menüsünden barbeküye, dondurmadan mezeye, kokteyller ve eşlikçilerinden burgers & fries’a kadar pek çok seçenek yaz boyunca workshop mutfaklarında…

Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek-içecek eğitim merkezi olan MSA, sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları gelmişken “MSA’da öğrenmenin tam zamanı” diyor! Hazır havalar ısınmışken, bahçe ve açık hava sezonu açılmışken, damaklar farklı lezzetlerle yazın tadına varmayı özlemişken MSA’nın yazı taçlandıran lezzetleri öğrenebileceğiniz, bahçelerde ailenizle ya da dostlarınızla keyifle tüketilebileceğiniz birbirinden nefis menüleri içeren workshop’larında arz-ı endam etmeye ne dersiniz?

Partile // 11 Haziran Cuma, 17.00 – 20.00 / 09 Temmuz Cuma19.00 – 22.00

Bu eğitimin ardından sipariş̧ ettiğiniz kokteyli beğenmek artık zor olacak; çünkü Partilen workshop’u ile çıta yükseliyor ve birçok malzeme bir araya getirilerek kokteyllerin sınırsız dünyasının kapısı aralanıyor. Bu workshop’la bir yandan dengeli ve leziz karışımlar yaratacak, bir yandan da bu karışımlara eşlik edecek özel atıştırmalıklar hazırlayacaksınız. Gelecekte vereceğiniz partilerin temelini oluşturacağınız workshop sayesinde, şimdi parti zamanı!

Meze // 18 Haziran Cuma, 17.00 – 20.00 

Çilingir sofrasının baş tacı, MSA mutfağına konuk oluyor… Bu eğitimle bir yandan bakla fava yaparken, bir yandan da ızgara kokorecin kokusuna kapılıp gideceksiniz. MSA şeflerinden hem soğuk hem de sıcak lezzetlerin inceliklerini öğreneceğiniz Meze workshop’u sonrasında, dostlarınızı kurduğunuz çilingir sofralarındaki kendi elinizden çıkan mezelerle dibini sıyırmaya davet edebileceksiniz!

Tatlı Yaz // 18 Haziran Cuma, 10.00 – 14.00 / 10 Temmuz Cumartesi, 10.00 – 14.00

Bu yaz serinlemek için klimanın altında oturmak yerine MSA’nın Tatlı Yaz eğitimine gelin, hem tatlı yapın hem de serinleyin. Rengârenk ve leziz mi leziz meyveler eşliğinde birçok tatlının yapımını öğreneceğiniz, sizi ve misafirlerinizi yaz boyunca serinletecek bu eğitimi kaçırmayın! 

Artizan Dondurma  // 24 – 26 Haziran, 10.00 – 16.00 / 30 Tem – 01 Ağustos, 10.00 – 16.00

Evinde dondurma yapmak isteyen dondurma meraklılarının ve paket dondurmadan vazgeçmek isteyen işletmecilerin içini eritecek “Artizan Dondurma” MSA’da. Hem geleneksel hem de modern metotlarla dondurma yapımına girişeceğiniz bu eğitimde, taze meyveli sorbe çeşitlerinden dondurma soslarına, farklı reçeteler ve özel tekniklerle dondurma sanatının tüm inceliklerini öğreneceksiniz! 

Yunan Mezeleri // 02 Temmuz Cuma, 19.00 – 22.00

Şimdi mutfağa kulak verin. Birazdan sizi olduğunuz yerden alıp götürecek sirtaki ezgilerini duymaya başlayacaksınız. Sesleri takip edin; çünkü sonunda o meşhur “Yunan Mezeleri”ni bulacaksınız. Bu workshop’la birbirinden lezzetli mezelerin yapımını öğrenip, mutfağınızı yeni bir dünyaya açacaksınız. Yunan ezgileri eşliğinde yeni lezzetlerin keşfi için MSA mutfağındaki yeriniz hazır!

Burgers & Fries // 03 Temmuz Cumartesi, 16.00 – 19.00 / 26 Temmuz Pazartesi, 19.00 – 22.00

Bugüne kadar asla hayır diyemediğiniz bir ikili; çünkü bu ikili, muhteşem bir ikili… Bugüne dek, en iyisini bulmak için sokak sokak gezdiğiniz, usanmadan siparişini verdiğiniz “Burgers & Fries” MSA workshop mutfağında. Ama tek bir farkla. Bu eğitimde, şef de misafir de sizsiniz. Önce kendi ellerinizle parça etten bıçak kıyması hazırlayacaksınız. Sonra hamburger köftesinden patates kızartmasına, soğan halkasından ev yapımı mayoneze, bu mucizevi eserlerin hakkını vereceksiniz. Afiyetle tadına varacağınız bu eğitimin kapıları sizin için ardına kadar açık!

Piknik // 10 Temmuz Cumartesi, 10.00 – 14.00

Pöti kareli örtülerinizi ve hasır sepetlerinizi hazırlayın çünkü piknik mevsimi geldi. Yaz döneminde açık havada yapılacak en güzel aktivitelerden biri olan piknikler için herkesin çok sevip keyifle yiyebileceği lezzetleri hazırlamayı bu workshop’ta öğrenecek, sevdiklerinizle gideceğiniz pikniklerde nefis sofralara imza atacaksınız. Kendi ellerinizle yapacağınız Ciabatta ekmeği ile Füme Kaburga Sandviç hazırlayacağınız, Taze Meyveli Kinoa Salatası ve İncirli Galette yapımını öğreneceğiniz “Piknik”, MSA’da1 

BBQ Partisi // 10 Temmuz Cumartesi, 16.00 – 20.00

Barbekünüze duyurulur, onun şerefine büyük bir parti var!  Barbekü partisi. Bu partide köfteler, tavuk kanatlar ve közlenmeyi bekleyen patlıcanlar barbekü üzerinde adeta dans edecek. Barbekü pişirme tekniklerini öğrenip alışılagelmiş mangal lezzetlerinden sıyrılmak istiyorsanız, Barbekünün tüm inceliklerinin farklı reçetelerle sunulduğu bu eğitim için MSA mutfağında yerinizi alın!

MSA’nın sosyal mesafe ve hijyen kurallarına tam uyumla gerçekleştirdiği workshoplar’ın tümüne www.msa.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

MSA Hakkında

2004 yılında kurulan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), verdiği ayrıcalıklı eğitim ile bugün dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında gösteriliyor. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel eğitim kurumu olan MSA, İngiltere kökenli CTH ve City & Guilds, İskoç SQA ve Pearson/Ed Excel tarafından onaylı Türkiye’deki tek eğitim kurumu. Turizm ve yiyecek-içecek sektörlerine tam donanımlı profesyoneller sağlamayı amaçlayan MSA, 2020 itibariyle yılda binin üzerinde yeni mezun veriyor. MSA’da profesyonel eğitimlerin yanı sıra her ay mutfakseverlere özel workshop’lar düzenleniyor.

MSA kampüsünde profesyonel aşçılık ve profesyonel pasta-ekmekçilik eğitim mutfakları, son teknoloji ekipmanlar ile donatılmış profesyonel barista sınıfı, uygulamalı barmenlik ve miksoloji sınıfı, davet taleplerine yanıt verebilecek donanımlı bir catering mutfağı, mutfakseverlere yönelik etkinlikler için tasarlanmış mutfaklar, konularına göre düzenlenerek inşa edilmiş uzmanlık mutfakları, mutfak prodüksiyonlarına özel tasarlanmış stüdyosu, seminer odaları, Türkiye’nin ilk ve tek mutfak oditoryumu, ‘Yeme – İçme Konulu Uzmanlık ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ ve yiyecek – içecek tarihi konusunda özel bir koleksiyona sahip müzesi ile MSA Dükkân adlı MSA ürünlerinin satış alanı yer alıyor.

Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde faaliyet gösteren MSA’nın Restoranı ise, okulun devamı niteliğinde bir eğitim restoranı ve burada çalışan şef adayları, eğitmen şefleri önderliğinde harika lezzetlere imza atıyor. MSA, ayrıca MSA BOX hizmeti ile en sevilen lezzetlerin ev ortamında da kolayca hazırlanabilmesini sağlıyor. Ön hazırlığı MSA tarafından yapılmış, evde son haline getirilebilecek yemekler, pratik ürünler ve taptaze lezzetlerden oluşan menü https://msabox.msa.com.tr/ üzerinden incelenebiliyor.

www.msa.com.tr