Artık dünyada akıllı kentler olmadan akıllı binaların yeterli olmayacağı ve dayanıklı binaların insan hayatına fayda ve güven sağlaması için dayanıklı kentlerin gerekliliği de konuşuluyor.

ERGÜN POLAT İNŞAAT GRUBU NİŞANTAŞI’NIN “SOSYAL DAYANIKLI MAHALLE” OLMASI İÇİN BAŞLATILAN İLETİŞİM ve BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYOR…

Yıllar önce Polat Ailesi’nin ikinci kuşağı iş insanı müteahhit Ergün Polat tarafından kurulan ve başarılı projelere imza atan ” Ergün Polat İnşaat Grubu ” son yıllarda tüm çalışmalarını İstanbul’un köklü semti ve sit alanı olan Nişantaşı’nda sürdürmeye karar vermiş, genel merkezini de bu semte taşımıştı.

Ergün Polat İnşaat Grubu, zemini sağlam olan Nişantaşı’nda yenilenmesi gereken binaları uzun yıllar yaşayacak “dayanıklı binalar” olarak projelendiriyor. Kaliteli malzemelerle çok kısa sürede hayata geçiriyor.

Nişantaşı’nda kurduğu kurallara uygun şantiyeleri ile dikkat çeken Ergün Polat İnşaat Grubu inşaat teknolojilerinin yanı sıra dünyadaki şehircilik ve şehir planlaması trendlerini de yakından takip ediyor. Ergün Polat İnşaat Grubu, Nişantaşı’nda mahalle kavramını geliştirmek ve dayanıklı “pilot semt” haline gelmesi için yapılacak iletişim ve bilinçlendirme amaçlı kurumsal sosyal sorumluluk projelerine öncülük etmeyi misyon olarak belirledi.

Bu çalışmalar için şirket bünyesinde mimar, şehir plancısı, sosyolog, toplum bilimci ve iletişim yöneticilerinin yer aldığı özel bir çalışma ekibi de kuruldu.

Ergün Polat İnşaat Grubu YK. Başkanı Ergün Polat diyor ki; “Geniş bir yelpazede geliştirilmekte olan çalışmalarla, zemini sağlam Nişantaşı’nda, ATAPOL markalı sağlam, güvenilir konutlar inşaa etmeye verdiğimiz önem gibi, Nişantaşı mahalle kültürünün korunması ve geliştirilmesine de aynı şekilde destek vererek çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Bazı saha çalışmalarına destek verilerek Nişantaşı’nda yaşayanlar kadar çalışanlarda da aidiyet duygusunun geliştirilmesi ve bu özel mahalleye ait değerlerin gündeme getirilmesi amaçlanıyor. Yapılacak çalışmalar sonucunda bu semtte yaşayanların ve çalışanların “NİŞANTAŞILI” olarak bütünleşmesi amaçlanmaktadır.

Ergün Polat İnşaat’ın temelleri 1956 yılında İbrahim Polat tarafından kurulan Polat İnşaat’la atıldı. Yarım yüzyılı aşan tecrübenin ardından bugün Ergün Polat inşaat, Polat İnşaat’ın ikinci kuşak temsilciliğinde hayata geçirdiği konut, iş yeri, otel ve spor merkezi projeleriyle sektöründe başarılarla anılan ve teknolojiye öncülük eden deneyimli kuruluşlar arasında yer alıyor.

Ergün Polat İnşaat, bugüne kadar 150 bin m2 alana 1000’i aşkın konut inşa etti. En ileri yapı tasarım teknolojilerini kullanarak güvenliği ön plana alan, deprem yönetmeliğine uygun projeleri tasarlayan ve uygulayan Ergün Polat İnşaat, talep ve beklentiler doğrultusunda çağdaş projeleri hayata geçiriyor.

Kalite yönetim sistemi çerçevesinde, iş süreçlerini, insan kaynaklarını, taşeronlarını sürekli geliştirmek ve müşteri memnuniyetini arttırmak doğrultusunda kalite politikasını belirleyen Ergün Polat İnşaat, çevre dostu malzemeler ve girdiler kullanarak, üretim süreçleri kapsamında doğal kaynakların en etkin biçimde kullanımını sağlayarak çevreci bir anlayışla çalışmalarını yürütüyor.

Ergün Polat tarafından 1996 yılında kurulan Ergün Polat İnşaat, Atapol markasıyla en ileri yapı teknolojilerini kullanarak öncelikle güvenliği ön planda tutan, deprem yönetmenliğine uygun projeler tasarlayan marka, yeni konut projelerinde geniş metrekarelerde yaşam imkanı sunuyor.