15 AYRI SEZEN AKSU ŞARKISINI AKUSTİK YORUMLADIĞI “YOLCULUK” ALBÜMÜNÜ PİYASAYA ÇIKARAN CEM BEKAR’A SİBEL ARNA SORDU…

27 yaşında, ikizler burcu, çok yakışıklı ama bir o kadar da naif. Başka birine zor benzetilen bir sesi var. Sesinin çok farklı bir tınısı, saniyelik medcezirleri var. Yer yer alaturka, yer yer çok modern. Babasını 13 yaşındayken kaybetmesi onu erken olgunlaştırmış. Konservatuarını da okumuş Demet Akalın, Linet, Ece Seçkin, Emre Kaya, Metin Arolat gibi farklı isimlere vokal de yapmış, uzun yıllar en önemli aşkı müziğe çok emek vermiş.

Başına talih değil Özgür kuşu konunca yani iletişim danışmanı Özgür Aras onu keşfedince, Sezen Aksu da inanmış ve ‘Yürü Cem’ deyip, 15 şarkısını vermiş. Cem Bekar bugün, Sezen şarkılarını akustik yorumladığı “Yolculuk” adını verdiği albümü ile son günlerin favori ismi. Henüz çok yeni olmasına rağmen dizi ve reklam teklifleriyle boğuşmaya başlayan Cem Bekar’ı önümüzdeki yıllarda daha çok takip edeceğiz gibi duruyor. İşte Cem Bekar’ın Gazeteci Sibel Arna ile yaptığı röportajdan çıkan en önemli başlıklar.

ŞANSLIYIM KAFAMA ÖZGÜR ARAS KUŞU KONDU

Sezen Aksu yeni bir kararla arşivini genç müzisyenlere açtı. Ne mutlu bana ki 15 şarkılık bir albümle o arşivden ilk faydalanan ben oldum. Evet şanslıyım. Çünkü iyi bir insan olduğuma inanıyorum. Bu hayatta herkes kalbinin ekmeğini yiyecek. Çocukluğumdan beri müzik için çok çalıştım. İnandığım tek yol müzikti. Evrene çok güzel enerjiler yollamışım ki karşılığını alıyorum.

En önemli dönüm noktam Özgür Aras’ın beni, müziğimi, cümlelerimi fark etmesi oldu. Kafama Özgür kuşu kondu. 15 Sezen Aksu şarkısından oluşan albümdeki tüm düzenlemeleri konservatuardan sınıf arkadaşım Bahadır Kara ile birlikte yaptık. Sezen Hanım da çok beğendi. Sesimde çok farklı tınıların bir arada olduğunu söyledi.

CENGİZ KURTOĞLU DA DİNLERİM MÜSLÜM GÜRSES DE

Kandıra’da doğdum. Kocaeli’nde büyüdüm. Annem sağlıkçı olduğu için onun mesleğinden dolayı şehir şehir gezdik. Annemin sesi de çok güzel. Okuldaki hocalar dedeme kızınızı TRT sınavlarına sokalım demiş ama dedem istememiş. Belki de müzik annemin içinde kaldığı için beni müziğe yönlendirdi. Gerçi ben de sağlam sinyaller vermişim. İki yaşında Rafet El Roman hayranıymışım. Ne zaman Macera Dolu Amerika çıksa koşup televizyona yapışırmışım. Fazla şehir gezdiğimiz için her tür müziği dinledim. Bugün hala Cengiz Kurtoğlu da dinlerim Müslüm Gürses de. Bu durum içimde ve sesimde sentezleniyor galiba.

STÜDYO AŞAMALARINDA İÇMEDEN SARHOŞ OLDUK

Sezen Aksu bir imparatorluk gibi… Devirleri dönemleri var. Ben bugününün bir parçası olduğum içim çok mutluyum. Benim yolumu açıyor. İlk teklim ‘Bu Kadar mı’ ile başlayan tanışmamız 15 şarkılık bir albümle devam etti. İyi ki yorumumu özel buldu ve iyi ki Sezen Aksu’nun aklına bu akustik albüm geldi. İnanın stüdyo aşamalarında ayıkken sarhoş olduk. Türk pop müzik tarihinin en kıymetli aşk şarkıları var bu albümde. Bir de Gökhan Kırdar ‘Yerine Sevemem’ benim için çok özeldir.

DÜNYANIN EN ÇİRKİN KADININA AŞIK OLABİLİRİM

27 yaşındayım. İkizler burcuyum. Ama yükselenim Başak. O beni dengeliyor. İlişki adamıyım, tek eşlilikten yanayım. En uzun ilişkim 2,5 seneydi. Bence herkes bir kere aşık olur. Ya da ben şimdiye kadar bir kere aşık oldum. Onla da 2,5 sene sürdü işte. Bir daha aşık olabilmeyi çok istiyorum.

Pozitif bir insanım. Kadınımın da pozitif olmasını isterim. Negatifliği ile beni aşağı çekecek, hayata ve müziğe olan motivasyonumu düşürecek kadınları hemen hisseder, uzaklaşırım. Aşık olacağım kadının hayat dolu olması lazım. Beraber eğlenebilmeliyiz, ona gülebilmeliyim. Ben hayatım kısır döngüye girdiğinde, bir günüm diğer güne benzediği zaman çok rahatsız oluyorum. Birbirimizi her manada yükseltmeliyiz. Kadında fiziksel özellik hiç önemli değil ben maneviyata bakarım. Bana bir şeyler katsın dünyanın en çirkin kadınına aşık olabilirim.

SEVEREK AYRILDIM

Ben kısa bir zaman öncesine kadar severek ayrılmanın ne demek olduğunu hiç anlamamıştım. Seven insanlar niye ayrılır diyordum benim de başıma geldi. Çünkü fikir ayrılıkları meydana geldi. Hayata farklı bir açıdan bakıyorsan ve onu insan olarak kaybetmemek istiyorsan ilişkiyi bitiriyorsun. Albümdeki 5 çayı şarkısındaki “Olur da bir gün yolun düşerse bir kahveye uğra derim” i öyle olunca söyleyebiliyorsun işte.

KİMDEN HANGİ YÖNÜNÜ ALMAK İSTERDİM

TARKAN: Hissiyatını, bir şarkıyı yorumlarken karşı tarafa o duyguyu geçirebilme halini almak isterdim

KENAN DOĞULU: Hem söz, hem nota yazma kabiliyetini yani kalemini almak isterdim.

TEOMAN: Cool duruşunu almak istedim.

BERKAY: Sahne enerjisini almak isterdim

MURAT BOZ: Vücut dilini

ACIYA ANTRENMANLIYIM

Hayatın doğal akışında başımıza istemediğimiz olaylar da geliyor. Benim hayattaki en büyük korkum sevdiklerimi kaybetmek. 14 yıl önce babamı kaybettiğim ve acıya antrenmanlıyım. Albüm için seçtiğimiz tarz şarkıların içindeki acıyı derinden hissedebiliyorum ve karşı tarafa da geçirdiğimi düşünüyorum. 13 yaşındaydım babam gittiğinde. O güne kadar dibine kadar çocukluğumu yaşadım. Babam vefat ettiğimde abimde İzmir’de çalışıyordu evin tek erkeği ben kaldım. Ve birden büyüdüm. Anneme sahip çıkmam gerekiyordu. Çalışmak, para kazanmak, üretmek zorundaydım.

Demet Akalın, Emre Kaya, Linet, Ece Seçkin gibi isimlere toplam 4,5 sene vokal yaptım. O dönemlerde Hande Yener e vokal yapmanın hayalini kuruyordum. Çünkü benim ürettiğim kendi şarkılarım sound olarak onun tarzına daha yakın. Nasip olmadı ama albümde ‘Kibir’ diye bir Sezen Aksu şarkısı var. O şarkıyı Hande Yener okumuştu. En azından böyle bir ortak noktamız var. Ama bir gün yollarımızın kesişmesini çok isterim. Umudum var.

BİR SONRAKİ ALBÜMDE EĞLENCELİ TARAFIMI GÖRECEKSİNİZ

Ben hırslı değil azimli biriyim. Kendi şarkılarımı yaparken çok eğleniyorum. Ritmik olarak R&B ye yakın. Sezen Aksu da dinledi şarkılarımı. Çok modern soudlar, daha genç bir iş, enerjisi çok yüksek dedi. Üslubumu da güzel buldu. İnşallah bir sonraki albüm kendi şarkılarımdan oluşacak. O zaman eğlenceli tarafımı da göreceksiniz. Sahneleri de çok özledim. Zıpır bir sahne enerjimin olduğu söylenir.

OLSAM OLSAM NE OLSAM ?

İstanbul’da bir semt olsam?

  • Kadıköy. Tek tip insanlar var orada. Risk yok.

Bir yemek olsam?

  • Bamya. En sümüklüsü

Bir renk olsam?

  • Mavi. İçimi açıyor

Bir hayvan olsam?

  • Galatasaraylıyım ama Kartal. Kartallar özgürler. Yüksek uçar, avına direk odaklanır, alır ve yoluna devam eder

Bir müzik makamı olsam?

  • Hicazkar

Bir slogan olsam?

  • Egosuz. Ben kalp kırmadan, karşımdaki bireye saygımı yitirmeden yaşamak istiyorum. Omuzlarımda kimsenin yükünü taşımak istemiyorum. Bu dünyadan göçüp gideceksem de kimseye kırgın olmadan göçüp gitmek istiyorum. Küsmeden…

YİTİRDİĞİMİZ 5 USTAYLA BERABER BİR GECE GEÇİRME ŞANSIN OLSA?

Müslüm Gürses

Kerim Tekin

Ahmet Kaya

Uzat Heparı

Cem Karaca

KISA KISA CEM BEKAR

** Hayatımda birisi yok. Geçmişe takılı kaldığım bir şey de yok. Süreçlerimin hepsi dolu dolu geçti herkesten bir şeyler öğrendim. Her insanın hayatımıza girmesinin bir nedeni vardır.

** Oyunculuk deneyimim olmadı ama ben bir insanın çok yönlü olmasından yanayım. Deneyimlemek isterim.

** Çocukken tam bir Kenan Doğulu hayranıydım. En beğendiğim ünlü kadın ise Beran Saat idi. Ne tesadüf yıllar sonra evlendiler.

** Sezen Aksu birçok insan için o kadar çok şey ifade ediyor ki, acımızda, mutluluğumuzda, gözyaşımızda hep onun şarkıları var. Ne zaman bir yerde bir Sezen Aksu şarkısı çalsa gözlerimiz uzaklara dalar gider, bizim anlatamadığımız birçok şeyi o şarkılarında anlatmayı bir şekilde başarmıştır çünkü. İşte o duyguları içine hapsetmiş, Sezen Aksu’nun yüreğimize dokunan şarkıları.

**Ben aşkın her halini Sezen şarkıları üzerinden yaşadım. Aşk bir klipti, Sezen şarkıları ise hayatımın fon müziği. O yaşadığını şarkıya yazdı, ben şarkılarında yaşadıklarımı dinledim. Ve şimdi ben dile getirmek istediklerimi nokta atışıyla anlatarak yüreğime dokunan bir Sezen Aksu şarkı seslendirdim.

** Bilirim ki, aşkın her halini karşılayan bir Sezen şarkısı vardır; ama her Sezen şarkısını karşılayan bir aşk yoktur!”

** Hırslı değilim ama azimli biriyim. Hayatı olması da işimi ciddiye alırım, sıkı çalışırım, sıkı eğlenirim, gülerim, arkadaşları, müziği çok severim. Genelde iyimser, psikologsuz idare edebilen biriyim galiba”

** Ben kadınımı her zaman sahiplenirim. Dertlerini, dert edinirim. Sorularını çözmek için kafa yorarım. Tek kadına bağlılıktan yanayım. Bir insana gönlünü verip, hep onu düşünüp, onunla ilgili bir şeyler kurgulayıp daha mutlu olabileceğine inanan adamlar grubundayım ben. Biraz da kıskanç bir yapım var.

**Aşk aslında hayatı komple etkileyen bir kavram. Tamamıyla hayatın dengesini bozan veya dengeleyen bir şey. Aşık olmayı düşünmüyorum dersiniz 10 dakika sonra aşık olursunuz…

Cem Bekar fotoğraflarını aşağıdaki linki copy paste yaparak chrome, explorer, safari gibi tarayıcılara yapıştırarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz :

Link: https://we.tl/t-KZypVRlSAP

** Fotoğraflar: FERHAT BAŞER