Softtech’in teknoloji yatırımcısı olduğu, ilk prototipi ve deneme uçuşu 2021’in Şubat ayında tamamlanan uçan araba AirCar’ın geliştirmeleri devam ediyor. Softtech, insan kaynağı ve yatırım desteği ile uçan arabanın tam otonom uçuş ve yapay zeka sistemlerini geliştiriyor. Elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlanan AirCar’ın tek yolcu kapasitesi ile 80 kilometre, iki yolcu kapasitesi ile 50 kilometre menzil yapması hedefleniyor.

Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler her geçen gün dünyayı uçan arabaların gökyüzünde dolaştığı bir geleceğe daha da yaklaştırıyor. Türkiye’nin öncü teknoloji şirketi Softtech bu heyecan verici geleceğe teknoloji partneri olduğu AirCar ile destek veriyor.

2019 yılında Softtech’in yazılım geliştirmeleri iş birliği ile yol arkadaşı olduğu uçan araba AirCar’ın ilk prototipi tamamlandı. Uçan arabanın tüm otonom sistem yazılımlarını geliştiren Softtech, mimari kurgudan Ar-Ge çalışmalarına; sistemlerin donanımla entegrasyonuna kadar olan tüm süreçlerinde yer alıyor. Softtech ayrıca AirCar’ın iş modeli ve pazara girişinin kurgulanması, yatırım planlama ve yatırımcı görüşmelerinin gerçekleştirilmesi alanlarında da destek veriyor.