Amerika’da yaşamını sürdüren Türkler her geçen gün bir araya gelerek kurdukları federasyon ve dernekler ile birlikteliklerini güçlendiriyorlar. Amerika’da saygınlığı elde etmiş Türk vatandaşlarımız farklı bir oluşuma el attılar. Serdar Steve Öney’le Oğuz Özdemir öncülüğünde kurulan TURKISH AMERICAN ASSOCIATION ( Türk Amerikan Birliği ) TAA ve birliğin yönetim kurulunda görev alan Selçuk Sal Küçük, eşi Jesi Albayrak, Serkan K. Kubat ve Levent Süleyman Ağaoğlu, kısa sürede büyük işler yapacakları iddiasında bulundular. 

Misyonlarınını, hâlihazırda büyümekte olan Türk Amerikan Topluluğu için odaklayan bu birlik, her bireyin potansiyeline tümüyle ulaşması için gerekli araç ve kaynakları sağlamayı planladıklarını, bireysel desteğe ek olarak eşitlik, şeffaflık ve güvenilirlik gibi temel değerler üzerine kurulu, çeşitlilik içeren  birleşik bir ağ yaratmayı da bir hedef olarak gördükleri ifadesinde bulundular.

Amerika Birleşik Devletlerinde okumak isteyen öğrenciler, göçmenlikle ilgili ya da yasal sorunları olanlar ve mali sıkıntı yaşayanlar da dahil olmak üzere, özellikle zor durumdaki üyelerine yardımcı olmayı amaçladıkları vurgusunu da yapan TAA’nın kurucu üyeleri ilk icraatları içinde kolları sıvadılar. Derneğe gelir elde etmek amacıyla Türkiye’de kurulan VOCE Müzik aracılığıyla Amerika’da yapacakları konser ile gövde gösterisi yapma hazırlıklarını tamamlayan TAA, farklarını ortaya koymaya da hazırlar. 

1. ANNUAL TURKİSH FESTİVAL başlığı altında Koray Avcı, Linet, EYPİO, Şebnem Tovuzlu, Yashna ve Murat Çelik gibi isimlerle anlaşmalarını yapan organizasyonun kurucu üyeleri Selçuk Sal Küçük ve Jesi Albayrak organizasyon için geceli gündüzlü çalışıyorlar.