Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag, turistik gezi planlayanların vazgeçilmez rotalarından biri olmayı başarır. Geçmişte Çekoslovakya’ya başkentlik yapan şehir, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği destinasyonlardan biridir. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul edilen Prag, doğal güzelliklere ve tarihi yapılara meraklı olanlar için paha biçilemez bir adres.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Prag, tarihi binalarıyla da gezginleri büyülemeyi başarıyor. Peki, Prag’a nasıl gidilir? Prag uçak bileti fiyatları nedir? Prag’da ulaşım imkânları nasıldır? Prag’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Prag’a seyahat etmek isteyen gezginlerin merak ettikleri sorular ve detayları…


Prag’a Nasıl Gidilir?
Prag’a seyahat etmek isteyen gezginlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de, nasıl ulaşım sağlayabilecekleri konusudur. Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Prag Vaclav Havel Havalimanı arasında direkt uçuşlar düzenler.İstanbul aktarmalı olacak şekilde Prag’a farklı şehirlerden ulaşım sağlamak da mümkün. İstanbul – Prag arası uçak yolculuğu 2 saat 40 dakika sürmektedir. Güncel Prag uçak bileti fiyatları hakkında bilgi almak için Pegasus’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Havalimanı, Prag şehir merkezinden 20 km uzaklıktadır.

Gezginler, havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlayabilmek için otobüs, metro ve tramvaylardan faydalanabilirler. Otobüsle ulaşım sağlamak isteyen gezginler, havalimanı çıkışında bulunan 119 numaralı otobüse binerek Nadrazi Veleslavin metro durağında indikten sonra metronun A hattına aktarma yaparak şehir merkezine ulaşabilirler. 100 numaralı otobüsle ise Zlicin durağında inip metronun B hattına aktarma yapmaları gerekir.

Havalimanına gece iniş yapan gezginler, saat başı kalkan 510 numaralı gece otobüsüyle Stepanska durağından 51 numaralı tramvaya aktarma yapabilirler. Otobüsler haricinde Airport Express isimli shuttle servisleriyle de şehir merkezine direkt ulaşım sağlamak mümkün. Hızlı ve konforlu ulaşım tercih eden gezginler taksi ya da araç kiralama hizmetinden faydalanabilirler.

Prag’da Ulaşım İmkânları Nasıldır?
Prag’da şehir içi ulaşımda metro, tramvay, füniküler, otobüs ve taksiler kullanılır. Prag’ı ziyaret eden gezginlerin en çok tercih ettikleri ulaşım aracı metrodur. Metro A, B ve C olmak üzere 3 hattan ve 57 duraktan oluşur. Metro neredeyse şehrin tamamına ulaşım sağlayabilmesi yönüyle en çok tercih edilen ulaşım seçeneğidir.

Tramvay hatları da şehrin birçok noktasına ulaşım sağlar, bu yönüyle de otobüslerden daha yaygın kullanılır. Şehir merkezinde 7/24 çalışan tramvay hatları bulunur. Toplu ulaşımda ve müze girişlerinde kullanımı ücretsiz olarak sağlayan Prague City Pass ve Prag Card’ları, Prag turizm ofislerinden temin etmek mümkün.

Prag’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Gezginlerin Prag’da mutlaka gezmesi gereken belli lokasyonlar bulunur. İşte, Prag’da muhakkak gezilmesi gereken başlıca rotalar…

– Prag Kalesi: Dünyanın en büyük kaleleri arasında yer alan Prag kalesi, 9.yy’da inşa edilmiştir. Guiness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en büyük antik kalesi olarak yer alan Prag Kalesi’nde her saat başı askerler nöbet değişimi yapar. Gezginler bu ihtişamlı kaleye şehir merkezinden yürüyerek gidebildikleri gibi tramvayla da ulaşım sağlayabilirler.

– Old Town (Eski Şehir) Meydanı: Kentin kalbi olarak bilinen, Prag’ın tam merkezinde yer alan Old Town Meydanı; Aziz Nikolas Kilisesi, Jan Hus Anıtı, Eski Belediye Sarayı ve Tyn gibi tarihi binalar ve restoranlarla çevrilidir. Gezginlerin mutlaka görmesi gereken adresler arasında yer alır.

– Astronomik Saat Kulesi: Old Town Meydanı’nda yer alan saat kulesi, Prag’ı kuş bakışı izlemek isteyen gezginlerin vazgeçilmez adresi. Bodrum katında Gotik dönemlerden kalma gizemli odaları bulunan Astronomik Saat Kulesi, tarihe meraklı olan gezginlerin mutlaka gezmesi gereken rotalardan biri.