İstanbul, 3 Eylül 2021 – ECE Türkiye yönetiminde bulunan alışveriş merkezleri, ziyaretçilerine sunduğu hizmetlere her geçen gün bir yenisini ekliyor. Firmanın yönetim portföyünde bulunan 10 alışveriş merkezinin tamamına omurilik felçli ziyaretçilerinin alışveriş deneyimini iyileştirmeye yönelik olarak akülü sandalye şarj istasyonları kuruldu. Bu alışveriş merkezlerinde ayrıca, omurilik felçlilerine akülü sandalye olarak dönen plastik kapak toplama üniteleri de bulunuyor. Kapak toplama kampanyasına ECE Türkiye merkez ofis çalışanları da destek sağlıyor. 

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan ECE Türkiye Eş Genel Müdürü Semet Yolaç Canlıel, “Yönetimimizde bulunan alışveriş merkezlerinde misafirlerimizin ihtiyaçlarına yanıt vererek, onların rahat etmelerini, güvenli ve sağlıklı bir ortamda keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlamak için çalışıyoruz. 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, omurilik felçli vatandaşlarımızın alışveriş merkezlerindeki ihtiyaçlarını kendilerinden dinleyerek akülü sandalye şarj istasyonları kurulması gibi küçük bir adımla onlar için büyük bir fark yaratabileceğimizi gördük. Temmuz ayı itibarıyla bu hizmeti portföyümüzdeki tüm alışveriş merkezlerinde etkinleştirdik. 5 Eylül Dünya Omurilik Felçlileri Günü vesilesiyle TOFD ile iş birliğimizin kapsamını önümüzdeki aylarda genişleterek omurilik felçli misafirlerimizin ECE Türkiye AVM’lerinde rahatlıkla ve güvenle alışveriş yapmalarını sağlayacak yeni projeler geliştirmeye devam edeceğimizi de söylemek istiyorum. Hedefimiz, tüm misafirlerimize en mükemmel hizmeti sunmak” dedi.

Engelli bireylerin de iş hayatının ve sosyal hayatın içerisinde aktif olarak yer aldıklarını söyleyen Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semra Çetinkaya, ECE Türkiye bünyesinde yer alan alışveriş merkezlerinde akülü sandalye şarj istasyonlarının kurulmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çetinkaya, “20 yılı aşkın süredir Türkiye’de omurilik felçlisi bireylerin hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlayacak çalışmaları gerçekleştirirken, ulaşılabilir ve erişilebilirlikle ilgili kamuoyunu da bilinçlendirecek projeler hayata geçiriyoruz. Atılacak her adımın bir omurilik felçlisinin hayata katılımını sağlayacağını unutmamalıyız. Bu kapsamda ECE Türkiye’ye desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi iletirken, akülü sandalye şarj istasyonları kurulumu desteğinin diğer AVM’lere de örnek olmasını arzu ediyoruz” dedi. 

ECE Türkiye tarafından yönetilen İstanbul’da Marmara Park, Beylikdüzü Migros AVM, Aqua Florya, Axis İstanbul; Ankara’da ANKAmall, Eskişehir’de Espark, Antalya’da TerraCity ve Antalya Migros AVM, Bursa’da Sur Yapı Marka ve Afyonkarahisar’daki Park Afyon alışveriş merkezlerinde biberon ısıtıcı, şarj istasyonları, pet taksi, Whatsapp müşteri destek hattı, engelsiz park yerleri, 3D yol bulucu, çocukların kaybolmasını engellemek amacıyla bilek bandı, vestiyer ve emanet dolabının da aralarında yer aldığı 60 farklı hizmet misafirlere ücretsiz olarak sunuluyor.

ECE Türkiye Hakkında 

Ekim 2000’de İstanbul’da kurulmuş olan ECE Türkiye, aktif olduğu 13 ülkede yönetmekte olduğu yaklaşık 200 alışveriş merkezi ile Avrupa sektör lideri olan Alman ECE’nin Türkiye iştirakidir. Bir yatırım ve hizmet firması olan ECE Türkiye, alışveriş merkezlerinin geliştirilmesi ile ilgili olarak mimari ve konsept planlama, proje yönetimi, kiralama, alışveriş merkez yönetimi, bütçeleme hizmetleri ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında toplamaktadır.
Bununla birlikte, ECE Türkiye, alışveriş merkezlerini bir platform olarak görmekte ve ortak çalışma alanları, sağlık ve kültür merkezleri, yeme-içme ve eğlence alanları veya marka showroom’ları gibi alışveriş harici branş ve fonksiyonları da entegre ederek bu kompleks yapıların çekim gücünü artırmaktadır. 
Türkiye’nin en prestijli alışveriş merkezlerinden olan İstanbul’daki MIPIM Ödülü sahibi Marmara Park, Aqua Florya, Axis İstanbul ve Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, Ankara’da ANKAmall, Eskişehir’de Espark, Afyonkarahisar’daki Park Afyon, Bursa’daki Sur Yapı Marka ile Antalya’daki TerraCity ve Antalya Migros Alışveriş Merkezi, ECE Türkiye tarafından başarıyla yönetilmektedir. 
Türkiye’de 20, Avrupa’da ise 55 yılı aşkın tecrübesi ile ECE, projeye özel sunduğu hizmetler, yenilikçi konseptler, güçlü mağaza ve marka karması, profesyonel yaklaşım ve uzmanlığı, müşteri odaklı stratejisi ve yüksek performans bilinirliği ile perakende sektörünün geleceğine yatırım yapmaktadır.