Piyanist Anna Fedorova ve Amerikalı eşi kontrbasçı Nicholas Schwartz 15 Mayıs’ta Avusturya Kültür Ofisi’nde verecekleri Türkiye’deki ilk resmi “ Ukrayna’ya Barış” konseri ile İstanbul’a damga vuracak.

Dünyanın en iyi on kadın piyanistinden biri kabul edilen ve Youtube’da 35.000.000 izlenme ile rekor sahibi Ukraynalı piyanist Anna Fedorova Mayıs ayında iki konser vermek için ilk defa Türkiye’ye geliyor.

Anna Fedorova ve Nicholas Schwartz ikilisi Süreyya Operası ve Avusturya Kültür Ofisi (ACF) salolarında verecekleri iki konserle İstanbullu klasik müzikseverlerle buluşacak.

15 Mayıs’ta gerçekleşecek “Ukrayna’ya Destek” konseri Avusturya Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde, ACF & Kam Management organizasyonuyla, ACF yöneticisi Silvia Neurieter ‘in ev sahipliğinde Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun da katılımlarıyla hem Ukrayna’da süren savaşa dikkat çekmek hem de bir barış çağrısı olarak gerçekleştirilecek.

Anna Fedorova Ukrayna’da savaşın patlak verdiği ilk günden itibaren, Avrupa genelinde yaptığı yirmiyi aşkın yardım konserinden topladığı 600.000 Euro’yu anavatanı Ukrayna’daki savaş mağdurları desteklemek adına bağışlamış örnek bir sanatçı.

ACF çatısı altında gerçekleşecek bu denli önemli bir konsere Avusturya Ankara Büyükelçisi Dr. Johannes WIMMER ve Ankara Kültür Ataşesi , Avusturya İstanbul Başkonsolosu Josef Saiger, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy ve Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart Van Bolhuis ‘ın katılacak olmasının yanı sıra davetlerin arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadiköy Belediye Başkanı Dara Şendil Odabaşı, İstanbul’da bulunan savaş karşıtı ülkelerin başkonsolosları, İstanbul iş ve cemiyet hayatından ünlü konuklar, ünlü gazeteci köşe yazarları ve tanınmış simalar davetli olacak.

Bu etkinliğe katılmak isteyen klasik müzikseverler, sınırlı sayıda açılacak misafir kontenjanı için https://www.eventbrite.at/o/austrian-cultural-forum-istanbul-17564754592 linkinden yapılacak duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Ukrayna’da barış için gelin birlik olalım…

AVUSTURYA KÜLTÜR OFİSİ İSTANBUL
” UKRAYNA İÇİN BARIŞ” KONSERİ
15 Mayıs 2022
Pazar / 20:00
PROGRAMI

M.SKORYK MELODY
E.GRIEG LONELY WANDERER
F.SCHUBERT SERENADE
F.CHOPIN BALADE 4
A.GINASTERA 5 POPULAR PIECE
G. BOTTESINI TARANTELLA

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası başlattığı, ve çok kısa sürede İstanbul’un saygın klasik müzik etkinliklerinden biri haline gelen, “VİRTÜÖZLERİN MÜZİĞİ“  serisine yakışan bir sezon kapanış konserine imza atmaya hazırlanıyor. 

Süreyya Operası 16 Mayıs 2022 Pazartesi günüpiyanist Anna Fedorova ve kontrbasçı Nicholas Schwartz’tan kurulu “Oyster Duo” ile İstanbullu sanatseverleri unutamayacakları bir konserde buluşturacakİkili “Stolen Pearls” albümlerinden seçtikleri başka enstrümanlar için yazılmış yüksek virtüözite gerektiren  programlarında, hiçte alışkın olmadığımız kontrbas gibi devasa bir enstrüman, muazzam bir piyano eşliğinde, solist olarak müzikseverlerin huzuruna çıkacak. 

Solist olarak ön planda olacak yaylı çalgıların devi, kesinlikle virtüöz Nicholas Schwartz’ın ellerinde, küçük kardeşlerinin melodik ve bir o kadar da zorlayıcı repertuarına duyduğu iştah ile dinleyicilerin adeta bir meydan okumaya tanık olacakları bu konserin yıldız olacağının garantisini veriyor. 

Nicholas Schwartz kariyeri boyunca dünyaca ünlü yaylı enstrüman yarışmalarını ilk defa kontrbasla kazanarak adını tarihe yazdırmış sıra dışı bir kontrbasçı. Schwartz çok yönlü bir sanatçı ve ona Avrupa’da  “ Kontrbasın Sihirbazı” lakabı takılmış.

Sanatçı bu lakabı kontrbastan çıkması imkansız denilen sesleri çıkartmanın yanı sıra bu devasa enstrümanı adeta küçük kardeşi kemanmış gibi çalabilmesiyle kazanmış. Schwartz diğer yaylı enstrümanlarla bile çalınması çok zor eserleri kendi yaptığı kontrbas düzenlemeleri ile çalarak adını tüm Avrupa’da duyurmuş. Ayrıca Nicholas Schwartz Hollanda’nın dünyaca ünlü Het Concertgebouwrest Orkestrası’nın daimi bir üyesi. 

KAM MANAGEMENT & DERMOSKIN’nin katkılarıyla gerçekleşecek bu konserin 09 Mayıs 2022 Pazartesi günü satışa çıkacak biletleri Süreyya Operası gişesinden ve Kadıköy Belediyesi’ne ait  https://bilet.kadikoy.bel.tr/ sitesinden 50 ve 60 TL’den  satın alınabilir. 

“VİRTÜÖZLERİN MÜZİĞİ“ sezon finali konserinde  buluşmak üzere…
16 Mayıs Pazartesi – 20.00“VİRTÜÖZLERİN MÜZİĞİ“ OYSTER DUO NICHOLAS SCWARTZ  Kontrbas & Çello ANNA FEDOROVA Piyano

Program:
F.SCHUBERT   Arpejyon Sonatı, La minör Sonat D. 821R.SCHUMANN  Fantezi Op. 73A.GINASTERA               5 Popüler Eser Seçkisi “Chacarera / Triste / Zamba / Arrorró / Gato”G.GERSHWIN  Prelüd No.2E.GRIEG / M.d.FALLA / P.I.TCHAİKOVSKY  “İzdüşümlerle Duygulu Vals”G.BOTTESINI  Tarantella  F.SCHUBERT Piyano ve Kontrbas için Serenad D. 899