“Hayatın Yankıları / Echoes Of Life”

image1.jpeg
image3.jpeg

KIANN / Contemporary Piyanist & Besteci

Aylin Odabaşı / Mezzosoprano

Pelin Odabaşı / Çello

Aliya Okeeva / Keman

Caddebostan Kültür Merkezi ( CKM ) yeni sezonda yepyeni bir bakış açısıyla tüm müzik türlerini kucaklayan konser programları ve etkinlikleri ile yeni sezonda adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

CKM 26 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 20:00’de  gerçekleşecek görkemli bir açılış konseri ile 2022-23 sezonuna merhaba diyecek.

Kadıköy Belediyesi yepyeni vizyonuyla İstanbul’un en prestijli konumu Bağdat Caddesinde bulunan kültür sanatın kalbi ‘Caddebostan Kültür Merkezi’ çatısı altında başlatacağı “Dünya Müzikleri Konser Serisi”ne  contemporary besteci / piyanist KIANN’ın “Echoes Of Life” (Hayatın Yankıları) temalı konseriyle başlıyor.

İran asıllı İtalyan  çağdaş besteci ve piyanist KIANN’ın sıra dışı ama bir o kadar da dinleyicilerin kendinden parçalar bulabileceği bestelerinden oluşan “Echoes Of Life”a  birbirinden değerli mezzosoprano, keman ve çellodan oluşan bir trio eşlik edecek.

Bu konseri sanatçı  “Hayatın Yankıları”  olarak adlandırmış. Çünkü hayatı boyunca yazdığı ilk parçadan, bestelediği en son esere kadar tüm şarkılar hayatının bir betimlemesini içeriyor ve bunu ‘adeta aklımın içinde büyük yankılar bırakan bir hız treni misali duygularının tasviri’ olduğunu vurguluyor.

Konserde yer alan her şarkının kendi bir hikayesi olduğunu, dinleyicilerin yaşanmışlıklarını ve deneyimlerini müziğine aktardığı bir konser dinleyeceklerini ifade etmekte.

KIANN “Hayatın Yankıları” programında yer alan eserlerin hayatının tüm bu aşama ve zamanlarını yansıttığını ve de bu konseri dinleyenlerin bu eserlerle kolayca bağ kurabileceklerini ve kendilerinden bir parça bulabilecekleri bir yolculuğa çılaracağını anlatıyor .

Melodiklerindeki özgünlük ve sadelikle dinleyicilere ilham veren, herkesin kendinden bir şeyler bulduğu ve içselleştirdiği ezgilere sahip, İran asıllı İtalyan  contemporary piyanist ve besteci KIANN, otoriteler tarafından dünya müziği, new age, contemporary klasik ya da bazen piyano müziği olarak değerlendirilmekte olup, farklı tarzları ve türleri bir araya getirerek onu benzersiz ve kişisel kılıyor.

26 Ekim Çarşamba günü ‘Caddebostan Kültür Merkezi’nin açılış konserinde ünlü sanatçıya genç  kuşağın en başarılı çellistlerinden Pelin Odabaşı, son dönemde yıldızı parlayan genç kemancı Aliya Okeeva ve İzmir DOB’un başarılı ve sergilediği performanslarıyla adından çok söz ettiren mezzosopranosu Aylin Odabaşı eşlik edecek.

Mezzosoprano Aylin Odabaşı’nın seslendireceği üç farklı dildeki Farsça, İtalyanca ve Latince yazılmış aryalarla bezeli bu benzersiz konser dinleyicilerini çok farklı bir yolculuğa çıkartacak.

26 Ekim Çarşamba günü saat 20:00 de yapılacak olan açılış konserine tüm Kadıköylü ve İstanbullu sanat severleri bekliyoruz.