Sıfır telefon kullanmanın en büyük avantajı resmi firma üzerinden garantisi olmasıdır. Samsung akıllı telefon ya da diğer cihazlarını kullanan kişiler, ellerindeki ürünün ne kadar süresi olduğunu görerek buna göre işlem yapabilirler. Gelin Samsung garanti sorgulama nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla görelim.

Android telefon dünyasının en popüler markalarından bir tanesi olan Samsung, akıllı telefon dışında ürettiği pek çok cihazla da kullanıcıların beğenisini kazanıyor. İkinci el ya da ithalatçı garantili ürünler her zaman güvenilir olmayabilir ancak resmi bir mağazadan sıfır olarak aldığınız bir ürün, Samsung Türkiye garantisine sahiptir. Samsung garanti sorgulama yaparak kullandığınız cihazın garanti süresini öğrenmeniz mümkün.

Webtekno editörleri tarafından hazırlanmış olan Samsung haberleri ve içeriklerini incelediğimiz zaman elinizdeki cihazın garanti süresini ve kapsamını öğrenmek için uygulayabileceğiniz pek çok farklı yöntem olduğunu görüyoruz. Arıza yaşadığınız cihazı gönül rahatlığıyla servise götürebilmeniz için gelin Samsung garanti sorgulama nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla görelim.

Samsung garanti sorgulama nasıl yapılır?

  • Adım #1: Samsung akıllı telefonunuzun arama ekranına *#06# yazarak IMEI numaranızı öğrenin.
  • Adım #2: Cihazın Ayarlar uygulamasını açın.
  • Adım #3: Cihaz Hakkında bölümünü ziyaret ederek model bilgilerini öğrenin.
  • Adım #4: 444 77 11 numaralı Samsung Çağrı Merkezi’ni arayın.
  • Adım #5: Temsilciyle cihazın IMEI numarasını ve model bilgilerini paylaşın.
  • Adım #6: Akıllı telefonunuzun garanti süresini öğreneceksiniz.
  • Adım #7: İşlem tamam.

Teknik servisten Samsung garanti sorgulama:

Samsung’un resmi çağrı merkezini arayarak yapabildiğiniz gibi cihazın sorumlu teknik servisini arayarak da Samsung garanti sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aldığınız yere göre değişiklik gösterse de genel olarak pek çok Samsung cihaz Genpa garantilidir. 0212 359 0 359 numaralı Genpa Çağrı Merkezi’ni arayıp IMEI ve model bilgilerinizi paylaşarak cihazınızın garanti durumunu öğrenebilirsiniz.

Samsung garanti süresi ve kapsamı:

Cihazı satın alırken yanında aldığınız ek sigorta paketleri dışında cep telefonları, tabletler ve akıllı saat, akıllı bileklik, akıllı kulaklık, VR gözlüğü, 360 kamera gibi Samsung marka ürünlerin garanti süresi 24 ay olarak belirlenmiştir. Eğer beyaz eşya ya da depolama aygıtı gibi farklı ürünler satın aldıysanız bu ürünlerin garanti süresi farklı olabilir.

Cihazı satın aldığınız andan itibaren Samsung garanti süresi başlamış olur. Cihazınızda herhangi bir arıza çıktığı zaman Samsung yetkili servisine götürürken yanınızda mutlaka garanti belgesi ve faturası da bulunsun çünkü sorulabilir. Cihaz arızasına bağlı olarak değişse de ortalama tamir süresi 30 gün olarak belirlenmiştir.

Samsung yetkili servisine arıza nedeniyle teslim ettiğiniz ürün eğer tamir edilmezse size yeni bir ürün verilebilir. Ancak garanti kapsamı o kadar da geniş değil. Kullanıcı kaynaklı hatalarda ya da çevresel faktöre bağlı arızalarda ürün, garanti kapsamında değerlendirilmez. Dilerseniz ücret karşılığında cihazınızı tamir ettirebilirsiniz.

En yakın Samsung yetkili servisi nasıl bulunur?

  • Adım #1: Samsung resmi internet sitesini açın.
  • Adım #2: Bir Servis Merkezi Bulun sayfasını açın.
  • Adım #3: Konum bilgilerinizin siteyle paylaşılmasına izin verin.
  • Adım #4: Arıza yaptığı için servise götüreceğiniz ürün kategorisini belirleyin.
  • Adım #5: Servis ile konumunuz arasındaki mesafeyi seçin.
  • Adım #6: Karşınıza harita üzerinden Samsung servisleri çıkacak.
  • Adım #7: Servisin üzerine tıklayarak iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.
  • Adım #8: İşlem tamam.

Basit bir Google aramasıyla da yetkili Samsung servislerini bulmanız mümkün ancak bazen bu sonuçlar yanıltıcı olabiliyor. Bu nedenle size en yakın Samsung servisini bulmak için yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Servisin iletişim bilgilerini öğrendikten sonra arayarak çok daha detaylı bilgi almanız mümkün.

Servise verdiğiniz Samsung ürünlerini takip edin:

Samsung resmi internet sitesini açtıktan sonra Onarım Takibi sayfasına ulaşın. Burada istenilen e-posta ve cep telefonu bilgilerinizi girdikten sonra ürün teslimi sırasında size verilen kayıt numarasını girin. Bu bilgileri girdikten sonra cihazınızın durumunu anlık olarak öğrenebilirsiniz. Tamir tamamlandığı zaman zaten tarafınıza bilgilendirme mesajı gönderilecektir.