Yaşam alanlarınıza dahil edeceğiniz berjerler pratik ve dekoratif tekli koltuklardır. Tarihi geçmişi zengin ve ilgi çekici olan tekli koltuklar evinizin ve ofisinizin atmosferini tamamen değiştirecek.

Berjer modelleri oturma gruplarınız ile uyumlu renklerde tercih edildiğinde salonunuz görsel bir şölene dönüşür. Açık renkte tercih edilen koltuk takımlarınızı tamamlayan canlı renklerde berjerler son dönemlerde sık tercih edilen mobilyalardır.

Geniş alana sahip salonlar için berjerlere eşlik eden ayaklarınızı uzatıp günün yorgunluğunu atmanızı sağlayacak puflar da alternatifler arasındadır. Berjerleriniz ile takım yapabileceğiniz pufların rengi berjerlerinizin renginde ya da oturma grubunun sıcak soğuk tonları arasından seçildiğinde ahenk artarak devam edecektir.

Berjerler yaşam alanlarına estetiklik kazandırmak ve bir tema oluşturmak için tercih edilir. Berjer modelleri birbirinden farklıdır ve her biri evinize farklı bir esintiyi alıp getirecektir.

Berjer modellerinin birkaçı şu şekilde sıralanabilir:

  • Nostaljik berjer modelleri
  • Ahşap iskeletli berjer modelleri
  • Puf berjer modelleri
  • Demir iskeletli berjer modelleri
  • Döner berjer modelleri
  • Sallanan berjer modelleri
  • Yatak olan berjer modelleri
  • Klasik tarz berjer modelleri
  • Modern berjer modelleri.

Berjer denince akıllarda genel bir resim oluşsa da kullanıcıların zevki birbirinden farklıdır. Farklı olan bu kullanıcı zevkleri ve buna bağlı tercihleri evlerinin dekorasyonunu baştan sona etkilemekte ve değiştirmekte. Bellona’nın sizlere sunduğu alternatifler ile farklı zevklere hitap eden berjer modellerini değerlendirip seçim yapmak çok kolay olacak.

Berjer (Tekli Koltuk) Nedir?

Berjer mobilyacılıkta tekli koltuğun ilk örneğidir. Görünüm olarak sırt kısmı yumuşak ve yüksek, bazı modellerinde ise kolları olan bazı modellerinde kolları olmayan, oturma alanı geniş ve rahat olan tekli koltuklardır. Berjerler sizin bireysel vakitlerinizde rahatınızı, konforunuzu sağlamak için tasarlanmıştır. Tarihin derinliklerine bakıldığında Fransa’da bir saray mobilyası olarak ortaya çıktığı görülür. Kökeni de bu bilgi ile bağlantılı olarak Fransızca ‘bergére’ kelimesine dayanır.

Berjer, tekli koltuklar liderliği temsil eder. Klasik berjerlerin temel özellikleri rahat, konforlu, şık olmasıdır. Fransızca ‘Bergére’ kökenine dayanmasının temelinde de lider koltuğu oluşu, bireysel konforu ve rahatı sağlaması vardır. Aynı zamanda ‘baş koltuk’ olarak da adlandırıldığı yerler mevcuttur. Berjerin tarih içerisindeki yeri oturmak amaçlı değil mertebe göstergesi olarak mevcuttur.

Günümüzde oturma alanları için tercih edilen oturma grupları genellikle sade renklerdedir. Bu oturma gruplarının yanına yerleştirilen berjerler ise kontrast renklerde yada fazla desenli tercih edilerek odağı üzerine çeker. Krem rengi oturma grubunun yanına çiçekler ile bezenmiş pastel renkli bir berjer ya da taba rengi ikili berjer takımı oldukça hoş görünecektir.

Ayrılmaz İkili: Berjer ve Yan Sehpa!

Bir odanın ışık alması o odanın içinde kalma isteğini artırır. Çalışma ortamlarınız, evleriniz ve gününüzün büyük bir kısmını geçirdiğiniz alanlar genellikle binaların içindedir. Günümüzde yaşam daha da modernleşiyor ve yaşam alanlarınız daha da yüksek binalara taşıyor.

Kentleşmenin bu etkisinden odaların uzun pencereleri ile biraz olsun kurtulabilirsiniz. Uzun pencereler standart pencerelere göre oda içerisine daha fazla gün ışığı alır. Günün en güzel saatlerinde rahatlamak için oturacağınız bir koltuk hayal edin. Camınızın önüne yerleştirdiğiniz iki çapraz berjer ve ortasında kahvenizi koyabileceğiniz bir yan sehpa bulunuyor. Eğer bu yer ofis içi çalışma alanınız içerisinde yer alıyorsa, kahve molasından sonraki motivasyonunuz ve çalışma azminiz çalışma arkadaşlarınızı şaşırtacak.

Misafir ağırlamak, gün içerisinde size tatlı bir telaş getirir. Beş çayına uğrayacağını haber veren arkadaşınız için hızlıca bir sohbet köşesi hazırlamaya başlarsınız. Salonunuzda bulunan ikili berjer ve yan sehpa takımınız sohbet için en uygun alandır. Berjerinizin tarzı sizi arkadaşınıza bir cam gibi yansıtacak ve sohbetiniz keyifle uzayıp gidecektir.

Kalabalık misafir gruplarınız için salonunuzda bulunan oturma alanının rahat ve konforlu olmasını istersiniz. Oturma grubunuza ek olarak salonunuza yerleştirdiğiniz berjerler misafirleriniz için konforlu alanlar sağlayacaktır. Kekler, poğaçalar, çaylar, kahveler misafirliklerin olmazsa olmaz ikramlarındandır. Bu ikramları herkesin ulaşabileceği gibi sunmak için yan sehpalar yardımınıza koşar. Pek çok dekorasyona uyum sağlayacak yan sehpa modeli alternatifleriniz arasında bulunur.

Berjer Koltukları Kullanabileceğiniz Alanlar

Ev ve ofis birçok kişinin yaşam alanlarıdır. Evinizde bulunan oturma odası, salon gibi odalar berjerlerin yerini aldığı alanlardır. Elbette berjerlerin ev içinde konumlandığı yerler yalnızca salon ve oturma odası değildir. Birbirinden güzel tasarıma sahip ve güzel renge sahip berjerleri hayatınıza dahil edebileceğiniz yaşam alanları şu şekilde sıralanabilir:

Ofis İçi Çalışma Odaları

Ofis içi çalışma odalarında konuklarınızı özel şekilde ağırlamanız ve onlara rahat oldukları bir alanda ikramlarınızı sunabilmeniz için kullanılır. Ofiste bulunan çalışma odanızı yalnızca çalışma masası ve sandalyeden oluşan iş alanı olarak görmeniz sizde motivasyon eksikliği yaratacaktır. Fakat odanızda hoş ve modern bir berjer bulunsa, oturarak geçireceğiniz beş dakika işinize daha azimli devam etmenizi sağlar.

Ofis İçi Ortak Çay Kahve Alanları

Ofis içi ortak çay kahve alanlarında sıcak ortamlar yaratmak ve mola için ayrılan

dakikaları rahat bir şekilde geçirmek amacıyla kullanılır. Çalışma hayatı günün çok büyük bir kısmını kapsamaktadır. Özellikle home office çalışmayanlar için çay kahve alanları büyük önem taşır. Rahat berjerler ve yanıbaşına konumlandırılmış yan sehpalar ile çalışma isteğiniz iki katına çıkacaktır.

Oturma Odaları

Evinizde bulunan oturma odalarında arkadaş grubunuz veya akrabalarınız misafir olarak geldiğinde oturma gruplarının yanı sıra oturacak yer oluşturması için kullanılabilir. Ek olarak sizin tarzınız berjer seçimizine yansıyacak ve berjer seçiminizi de nostaljikten moderne, klasikten ahşap doğallığına birçok alternatif ile özgürce yapabilmenizi sağlayacaktır.

Bebek Odaları

Ebeveynler bebeklerinin rahatını ön planda tutarak rahat beşikler, depolama alanı çok olan çekmeceli bebek gardıropları ile bebek odalarını dekore ederler. Geceyi bölen bir ağlama üzerine bebek odasına gittiklerinde oturacakları rahat bir tekli koltuk işlerini kolaylaştıracaktır. Bebek odalarına yerleştireceğiniz berjer koltuklar pastel renklerde ve bebeğinizin odasının sevimli dekorasyonuna uyum sağlayacak şekilde olduğunda bütünlük sağlayacaktır.

Berjer Modelleri ile Kendinize Ait Bir Köşe Yaratın

Çalışma hayatı ve okul hayatı yoğunluğun bitmediği ve her zaman bir molaya ihtiyaç duyulan süreçlerdir. Bu yoğunluğun ve koşturmanın içinden sıyrılıp kopmak için kendimize ait alanlara ihtiyacınız olur. Kendinize ayırdığınız zaman kendinize verdiğiniz değeri artıracaktır. Uzun mesainin ya da ardı ardına girip çıktığınız derslerden sonra ‘benim koltuğum’ dediğiniz bir koltukta yayılmak için kendinize izin verin.

Evinizin uygun bir odasında kitap okumak, hobileriniz ile ilgilenmek için bir köşe yaratın. Berjer koltuklar bu köşe için en uygun mobilyadır. Bunun sebebi neredeyse berjerin tarihine dayanmaktadır. Özel alanınız için tercih edeceğiniz tekli koltuk modelleri ruhunuzu ve kişiliğinizi yansıtmalıdır. Berjer tekli koltuklar liderliği temsil eden sizi ön plana çıkaracak koltuklardır. Gün içerisinde yaşanan her şeyi bir kenara bırakıp yan sehpanıza kahvenizi koyduktan sonra derin bir nefes alabilirsiniz.

Eğer vakit geçirmek için kendinize özel hazırladığınız köşe bir okuma köşesi ise orada bulunması gereken mobilyalar vardır. Bu mobilyalar konforunuzu artıracak ve sizi huzurlu hissettirecektir.

  • Tarzınızı yansıtan bir berjer
  • Ayaklarınızı uzattığınız yumuşak bir puf
  • Uygun renkli bir aydınlatma
  • Kitaplarınızı yerleştirebileceğiniz bir kitaplık
  • Çayınız, kahveniz yanınızdan eksik olmasın diye yan sehpa
  • Motivasyonunuzu arttıracak duvar aksesuarları veya bitkiler

Sıraladığımız bu mobilyalardan hepsi aynı anda okuma köşenizde yer almayabilir. Alanın genişliği, bu köşe için ayırabileceğiniz bütçe mobilya seçiminde önemli etkenlerdir. Yapmanız gereken tek şey duvarlarınızın rengine, evinizin genel atmosferine en önemlisi de kendinizi ifade etmek istediğiniz tarza uygun mobilyalar seçerek dekorasyon yapmanız. Sizi en iyi siz tanırsınız.