Epson Europe, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleriyle uyumlu hale getirdiği kurumsal sosyal sorumluluk yönetimi sistemleri için uluslararası sertifika alan ilk teknoloji şirketi oldu…

Epson Europe, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleriyle uyumlu hale getirdiği kurumsal sosyal sorumluluk (CSR) yönetim sistemleri için uluslararası sertifika alan ilk teknoloji şirketi oldu. Söz konusu sertifika, öncü küresel sertifika kuruluşu Bureau Veritas tarafından doğrulandı. Bu sertifika, Epson Europe’un şirket faaliyetlerinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SKH’ler) çoğuna uyduğunu, BM’nin 2030 yılına kadar gezegenin en önemli sorunlarını çözmeye yönelik küresel çağrısına ciddi bir şekilde yanıt verdiğini kanıtladı.

Daha iyi bir dünya için çalışan şirketler

Söz konusu sertifika Epson Europe’un işlerini adil, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmeye yönelik azmini gösterdi. 2015 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, 190’dan fazla ülke ve 1.500’den fazla ülkenin küresel fırsatları ve zorlukları belirlemeye yönelik gerçekleştirdiği iş birliğinin sonucunda ortaya kondu. Bu Hedefler temel olarak net bir şekilde belirlenmiş 17 alan genelinde sağlık ve eğitim koşullarını iyileştirmek, eşitsizliği azaltmak, ekonomik büyümeyi desteklemek ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi amaçlıyor.

Zamanın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 17 SKH’nin gerçekleştirmesinde işletmelerin temel bir bileşen olduğunu şu ifadelerle belirtti: “İşletmeler çok önemli ortaklarımız. Tüm şirketlerden etkilerini değerlendirmelerini ve büyük hedefler belirleyerek sonuçlarını şeffaf bir şekilde paylaşmalarını istiyoruz.”

Epson Europe B.V Başkanı Yoshiro Nagafusa ise şöyle konuştu: “Epson, BM’nin daha iyi işletmelere yönelik çağrısına destek veriyor. Etkili, kompakt ve hassas teknolojilerimizi barış ve refah dolu bir dünyaya katkıda bulunmak için kullanıyoruz. Bureau Veritas ile birlikte çalışarak kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı bu vizyonu sonuna kadar destekleyecek şekilde düzenliyoruz. BM SKH’leri artık Epson Europe’un adil, sorumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik pusulasıdır.”

Küresel standartları karşılama

Epson Europe, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uyuma yönelik ilerleme sertifikasını almak için Bureau Veritas ile çalıştı. Öncü bir şirket dışı denetim ve sertifikasyon hizmeti olan Bureau Veritas, şirketler ve diğer kuruluşların küresel standartları ne ölçüde karşıladığını test ediyr. Epson’ın titiz sistem ve süreçlerinin özenli ve kapsamlı bir şekilde BM SKH eylemlerini ele aldığından emin olmak üzere şirketin faaliyetlerini de değerlendirdi.

Bureau Veritas’ta Sertifikasyon Teknik İşler Müdürü olan Pedro González şunları ifade etti: “Epson Europe, BM’nin SKH’lerine yönelik faaliyetlerini gerçekleştirmenin şansa bırakılamayacak kadar önemli olduğunun farkında. Bu hedefler, iş stratejilerinin temelinde yer alıyor. Çok katı standartlar uyguluyor ve değerlendirmelerimizi buna göre yapıyoruz. Epson, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleriyle uyumlu CSR Yönetim Sistemi için uluslararası sertifika alan ilk teknoloji şirketi olmaya yönelik gerekli değişimleri benimsedi. Bu; Epson ürünleri ve hizmetleriyle ilgili olarak satış, pazarlama, dağıtım ve satış sonrası ile ilgili tüm faaliyetler için geçerli. Epson’ın çalışmaları, daha iyi bir dünya inşa etmeye yönelik ortak taahhütlerimizin bir göstergesidir.”

Şeffaflık, sorumluluk ve eylem

Epson, Bureau Veritas sertifikasını elde etmek için yeni sistemler ve süreçler benimsedi. Bu sistem ve süreçler kapsamında, BM SKH ile uyumlu olan ve işletme faaliyetleri ile bireysel çalışan eylemlerini birleştiren bir ilke de yer alıyor. Bu ilke şunları hedefliyor:

  • Sürdürülebilirlik performansını artırmaya yönelik sürekli gelişimi teşvik etme.
  • Sürdürülebilirlik ile ilgili riskleri kontrol altına alma.
  • Bu taahhütleri ve eylemleri şirket dışı paydaşlara göstererek BM SKH ilkelerine olan katkıyı daha da büyütme.

Epson Europe, her sene gerçekleştirilen düzenli denetimler ile hâlâ devam eden Bureau Veritas sertifikasını sürdürme taahhüdü verdi. Epson Europe’un Sürdürülebilirlik Müdürü olan Henning Ohlsson şöyle konuştu: “BM SKH’leri ile uyumlu bir yönetim sistemin sertifikası, şeffaflık ve sorumluluk hususlarını yeni bir düzeye taşıyor. Eğitim, ekonomik büyüme, adil çalışma, sorumlu tüketim ve üretim ile iklim değişikliğine karşı mücadele gibi net bir şekilde belirlenmiş göstergeler genelinde nasıl bir etkimiz olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor. Ayrıca Epson Europe’un bir cam fanusta yaşamadığının farkındayız. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin diğer teknoloji şirketlerine yön göstereceğini ve hep birlikte daha adil, daha sorumlu ve daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için birlikte çalışmaya devam edeceğimizi umuyoruz.”

İspanya ve Portekiz Bureau Veritas’ın Baş İcra Sorumlusu Bertrand Martin de şu ifadelere yer verdi: “Sürdürülebilir gelişim konusunda şirketlerin çok önemli bir rolü var. Bağımsız bir üçüncü taraf olarak şirketlerin bu hedefleri stratejilerinde benimsemelerine yardımcı oluyor ve bu hedeflere uyup uymadıklarını doğruluyoruz. Epson Europe, toplumun talep ettiği bu davranış ve azmin bir örneğidir.”