Çocuklar için en iyi mobil eğitici uygulamalar, miniklerinizi eğlendirirken aynı zamanda beyinlerine meydan okumanıza yardımcı olabilir.

Mükemmel bir dünyada küçük çocuklarımızı biraz büyüyene kadar cep telefonlarından uzak tutmakta hiç zorlanmazdık. Ancak bir ebeveynseniz, iki yaşındaki bir çocuğun tüm dikkatinizi çekmesine gerek kalmadan sadece bir işi bitirmeye veya bir restoranda yemek yemeye ihtiyaç duymanın verdiği mücadeleyi iyi bilirsiniz. Hele ki çalışan bir ebeveynseniz bu zorluğun katbekat fazlasını yaşamış olabileceğiniz yadsınamaz bir gerçek. Bununla birlikte unutmamak gerekir ki ekran süresinin eğitici değerden yoksun olması gerekmez. Çocuklar için en iyi mobil eğitici uygulamalar, miniklerinizi eğlendirirken aynı zamanda beyinlerine meydan okumanıza yardımcı olabilir. Okul öncesi eğitici uygulamalar ile birlikte bu yazımızda farklı yaş gruplarına hitap eden en iyi mobil uygulamaları sizin için derledik.

1. Khan Academy Kids (2-8 Yaş)

Çocuklar Khan Academy Kids uygulamasına girdiklerinde okuma, yazma, matematik, sosyal-duygusal beceriler ve daha fazlasını öğrenebilirler. Çocukların dört yaşına geldiklerinde mezun olabilecekleri normal Khan Academy uygulaması gibi, bu yeni yürümeye başlayan çocuk dostu uygulama, çocukların anaokuluna başladıklarında ihtiyaç duyacakları önemli becerileri öğrenmelerine de yardımcı olacak. Bu uygulama çocuğunuz için kişiselleştirilmiş bir öğrenme yolu oluşturmanıza olanak tanır, ayrıca sürekli güncellenen tüm eğitim içeriği tamamen ücretsiz olduğundan, abonelik ücreti ödeme veya reklamlar arasında gezinme konusunda endişelenmenize de gerek yoktur.

2. Lego Duplo World (3-5 Yaş)

Çocuğunuzun en sevdiği oyuncaklardan biri olan Lego, şimdi sanal dünyada yerini alıyor ve 3 yaş eğitici uygulamalar arasında hem çocuklar hem de ebeveynler tarafından yüksek takdir görmeyi başarıyor. Lego Duplo World, 2021 Kidscreen Ödülü’ne layık görülmüş olup, çocuğunuzun evde oynadığı legoları eğitici bir dille sanal ekranlara taşıyor. Bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve uygulama içi satın almalardan yararlanabilirsiniz. Uçak bölümünde valizleri sınıflandırma, Lego trendinde erken yaş matematik becerileri kazanma, pasta ve pizza bölümünde ise yemek teslimatı yapma, bu uygulamanın eğlenceli ve eğitici bölümlerinden sadece birkaç tanesi.

3. Homer Learn & Grow (2-8 Yaş)

Bu uygulama, matematik, okuma ve sosyal-duygusal farkındalık gibi çeşitli önemli konuları heyecan verici bir şekilde öğretme yöntemiyle 2022’de GH Ebeveynlik Ödülü kazandı. Ebeveynler bu uygulamada birden fazla çocuğu olan ailelerin öğrenimlerini her küçük çocuk için özelleştirmesine olanak tanıyan kişiselleştirme seçeneklerini beğeniyor ve farklı yaş ve eğitim seviyelerindeki kişiler için çeşitli teklifleri takdir ediyor. Çocuklar ise uygulamanın her bir becerideki ustalıklarını gösterebilmeleri için kendi seslerini kaydetme şansı vermesini seviyor.

4. Bimi Boo (3-5 Yaş)

Eğitici oyun uygulamaları arasında okul öncesi gruba giren Bimi Boo, nesneleri sıraya koyma, mantıksal düşünme, problem çözme ve sayı sayma gibi becerilerin geliştirilmesine odaklanan bir mobil oyun olarak karşımıza çıkıyor. Bimi Boo’nun birden fazla versiyonu var ve ücretsiz olarak yüklenebiliyor, aynı zamanda reklamlar da sık sık belirmiyor. Uzman kişiler tarafından onaylı oyunlar içeriyor olması ve çocukların bilişsel ve yaratıcı gelişimlerine destek olmayı hedeflemesi de bu uygulamanın diğer avantajları arasında.

5. Daniel Tiger’s Grr-ific Feelings (2-5 Yaş)

Eğer çocuğunuz Daniel Tiger çizgi filminin bir hayranıysa, öğretici uygulamalar arasında yerini alan bu oyun tam ona göre. Çocuklar ve ebeveynler, duyguları keşfetmelerine ve anlamalarına yardımcı olan bu uygulamaya bayılıyor. 2 yaş için eğitici uygulamalar grubunda değerlendirebileceğiniz bu uygulamada oyunlar, şarkılar, sanat egzersizleri ve çocukların ifadeleri daha iyi anlamaları için kendi fotoğraflarını çekmelerini sağlayan bir “duygular fotoğraf kabini” içeriyor. Daniel Tiger ile ilgili her şeyin hayranı olan küçükler için bu uygulama duyguları tanıma, kendilerini olumlu ve değerli şekillerde ifade etme ve sosyal-duygusal ipuçlarını anlama konusunda daha fazla temas kurmasına yardımcı oluyor.

6. Think & Learn: Code-a-Pillar (4 Yaş+)

Bu uygulama, okul öncesi ve ilkokul düzeyi kodlama başlangıcı için oldukça uygundur, bu nedenle de 1. sınıf eğitici uygulamalar arasında popülerdir. Küçük yaş grubu çocuklar için Fisher Price tarafından geliştirilen tırtıl şeklinde bir oyuncağın kodlanması üzerine kuruludur. Oyunun mantığında tırtılı yıldız ile belirtilen hedefe ulaştırmak için kod tuğlaları kullanmak yatar. Verilen komutlara göre tırtıl, her bölümde yeni yetenekler kazanır ve yolunu tamamlamaya çalışır. Bu uygulamayı düzenli olarak oynayan çocuklar sorun tanımlama, ön kodlama yapma, sıralama ve problem çözme yeteneklerini geliştirir. Eğer çocuğunuz için ileride kod yazma endüstrisinde bir gelecek düşünüyorsanız, bu uygulama onun için güzel bir başlangıç olabilir.

7. 2-3.com Bebek Oyunları (2-3 Yaş)

2-3 yaş arası bebeğiniz bu uygulamada bulunan ve küçük çocukların doyamayacağı oyunlara bayılacak. Sesleri, animasyonları ve sayıları kullanan bu uygulama, çocuklarınıza çeşitli konuları tanıtmayı kolaylaştırır. Bir baba tarafından yaratılan ve en küçük çocuklar için ücretsiz olarak sunulan bu uygulamada basit etkileşimli oyunlar, balon patlatma oyunları, oynamak için sanal enstrümanlar ve hatta ailenizin en genç üyelerinin uygulama eğlencesine katılabilmesi için havai fişekler var.