Çoğumuz farkında olmasak da lavabolar evlerimizin en çok kullanılan alanlarından bir tanesi. Her gün çok defa lavabolara gidip elimizi ve yüzümüzü temizliyoruz. Bu işlemleri yaparken de lavabolar ile direkt temasımız oluyor. Bu aşamada mermer lavabo gibi doğal taşlardan imal edilmiş lavaboları tercih etmek her zaman çok daha doğru bir karar olacak. Bu tercihler ile birlikte birçok sorun farkında dahi olmadan ortadan kalkıyor.

Lavabolarda Hangi Doğal Taşlar Kullanılıyor?

Lavabolar sürekli olarak su ile temas halinde olan alanlar. Bu yüzden de suya karşı dayanımı iyi olan ve deforme olmayan doğal taşların kullanılması gerekli. Bu aşamada mermerler ve travertenler en iyi seçenek olarak gösterilebilir. Bu doğal taşlardan elde edilen lavabolar onlarca yıl hasar almadan, güvenli bir biçimde kullanılabiliyor.

Mermer Lavabo Modelleri

Lavabolarda ilk olarak mermerler karşımıza çıkmakta. Sahip olduğumuz hamam kültüründe de sürekli olarak mermerlere yer veriliyor. Yüzlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmayı başaran yapıların hamam kısımlarında bu mermerleri görmemiz mümkün. Bu yüzden de mermer lavabo tercihleri en doğru tercihlerden bir tanesi olarak gösteriliyor.

Traverten Lavabo Modelleri

Travertenler hali hazırda termal suların bulunduğu zeminlerde oluşuyor. Tamamen suya doygun olmaları sebebiyle lavabolarda kullanımları son derece doğru bir karar olarak gösterilebilir. Mermerler gibi bu taşlar da sert yapısı sayesinde çok uzun yıllar dayanabiliyor. Kolay temizlenebiliyor olması ve doğal yapısının banyo tasarımlarına çok uygun olması tasarımcıların işini ciddi anlamda kolaylaştırmakta.

Lavabolarda Doğal Taş Kullanımının Avantajları Neler?

Doğal taşları kullanmanın insanlara sunduğu çok sayıda avantaj yer alıyor. Birçok yapıda artık bu doğal taşlara yönelim gösterilmesi de bu sebepten kaynaklanmakta. İlk olarak doğaltaş lavabo modellerinin çok dayanıklı olduğunu söylememiz gerekli. Satın alacağınız bu lavabolar evlerden ayrılana kadar sizlere rahatlıkla eşlik edebilir. Lavaboya düşen ürünler sebebiyle çatlama ya da benzeri deformasyonlar gerçekleşmeyecektir.

Doğal taşların bir diğer özelliği ise antibakteriyel yapıda olması. Lavabo gibi uzun süre ıslak kalan alanlarda bakterilerin ortaya çıkması ve üremesi son derece kolay olabiliyor. Bu yüzden antibakteriyel özellikte olan malzemelerin tercih edilmesi çok önemli. Kullanıcılar lavabolardan gelen hastalıklardan direkt olarak korunmuş oluyor ve çok daha kaliteli bir hayat sürebiliyor.

Lavabolarda Hangi Renkte Doğal Taşlar Kullanılabilir?

Doğal taşlar birçok farklı renkte karşımıza çıkabilmekte. Travertenler genellikle çok açık kahve ya da bej tonlarında çıkarılıyor. Bu renk hem konutlar hem de lavabolar için son derece uygun bir renk. Bunun yanında silver traverten olarak da isimlendirilen gri tonlarındaki travertenler de yer almakta. Banyoların çok daha geniş ve ferah gözükmesinde bu travertenler son derece başarılı sonuçlar veriyor.

Mermerlerde renk çeşitliliği travertenlere göre çok daha fazla. Mermerin oluşumu sırasında toprağa karışmış olan malzemeler mermerlerin çok farklı renklerde olmasına sebep olabilir. Tabi ki mermer dendiğinde ilk olarak akla gri tonlarındaki ürünler geliyor. Ancak bunun yanında açık kahve tonları, siyah ya da açık turuncu renginde mermerler ile karşılaşabiliyoruz. Bütün bu ürünler banyolar için uygun olabiliyor. Banyo tasarımına göre mermerlerin seçimi yapılıp harika bir görünüm elde edilebilir.