“Askıda Mama” Kampanyası

Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten, sokak hayvanlarını beslemek amacıyla “askıda mama” uygulamasını hayata geçirdi.

23.02. 2024

Sokak hayvanları, yaşamlarını sürdürmek için güçlü bir mücadele veriyor. Açlık, soğuk ve umutsuzlukla baş başa kalan bu sevimli dostlarımız için umut dolu bir inisiyatif başladı: #KalptenKalbeSevgiyle – Askıda Mama Kampanyası.

Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten, 24 Şubat Sevgi ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında sokak havyalarına yönelik anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. #KalptenKalbeSevgiyle – Askıda Mama Kampanyası için İstanbullulara seslenen Çelikten, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı patili dostlarımıza yönelik bu iyilik hareketine destek olmaya davet etti.

“Nişantaşı’nda bulunan veteriner kliniğimizin çalışanları ile kendi imkânlarımız doğrultusunda; köylerde yaşayan sokak hayvanlarına ve hayvan bakımevlerine ücretsiz mama tedarik ediyoruz. Ancak tek başımıza tüm taleplere yetişmemiz imkansız. Şehir merkezine uzak olan bölgelerde hayvanlar daha çok aç kalıyor. Nişantaşı’nda kedi, köpek, kuş gibi hayvanların gıda ve su ihtiyaçları olduğunu gözlemledik. Bu hayvanlar için ne yapabiliriz diye düşündük. Uygun alanları sokak hayvanlarının barınması için düzenleyip yem ve su ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz” şeklinde konuşan Çelikten,

Sevgi ve Dayanışmanın Güzel Bir Yolu; Askıda Mama Kampanyası

Günümüzde birçok insan, sokak hayvanlarına yardım eli uzatmanın ve onların yaşamlarını bir nebze olsun kolaylaştırmanın yollarını arıyor. Biz de klinik olarak taşın altına elimizi koyduk. “KalptenKalbeSevgiyle – Askıda Mama Kampanyası,” sokak hayvanlarına yardım etme amacı güden bir sosyal sorumluluk hareketidir. Projemiz ile hem sokak hayvanlarının beslenmesini amaçlıyoruz hem de hayvanseverlerin sunduğu destekle alınan yiyecekleri İstanbul’daki hayvan barınaklarına ulaştıracağız. Sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmalıyız. Bulunduğumuz coğrafyada tek canlı biz değiliz ” sözleri ile hedeflerini anlattı.

Okullar ile işbirliği yapmak isteriz

Gelin çocuklara hayvan sevgisini aşılayalım!

Hayvan sevgisinin önemine değinen Çelikten “Hayvan sevgisi, bir tür terapi olarak insanların ruh sağlığını güçlendirir. Patilerde saklı terapi, sevgi, sadakat ve doğayla iç içe olmanın getirdiği huzurun bir kombinasyonudur. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamamız lazım. Bu noktada anne babalar kadar okul yöneticilerine de büyük görev düşüyor. Bu nedenle Nişantaşı’nda yer alan okulların öğrencilerinin de projemize dahil olmasını çok arzu ederiz. Gençlerimiz, okul yöneticilerine teslim ettikleri veya kliniğimize getirdikleri mamalar ile patili dostlarımıza yardım edebilir, vatandaşlarımız ise 50 TL karşılığında Askıda Mama paketi satın alarak hayvan dostlarımıza destek olabilirler. Kendi kumbarasındaki birikimleri paylaşmak isteyen okul öncesi minikleri de kliniğimize bekliyoruz” dedi.

“Bir Kase Mama, Binlerce Teşekkür!”

Askıda Mama Kampanyasının, toplumun hayvan sever yönünü ön plana çıkaran ve dayanışmayı teşvik eden bir sosyal yardım projesi olduğunun altını çizen Çelikten,

“Bu anlamlı kampanya sayesinde, sokak hayvanlarına yardım etmek için bir adım atmış oluyor ve toplumsal dayanışmayı güçlendiriyoruz. Belki de bu küçük adım, gelecekte daha büyük ve kapsamlı yardım projelerine ilham kaynağı olacak. İnanıyorum ki Askıda Mama Kampanyası, sokak hayvanlarına yönelik bir yardım projesi olmanın dışında; sevgi, umut ve yardımın gücünü bir araya getirecek. Her bir bağış, bir sokak hayvanının karnını doyurmanın yanı sıra, toplumsal bir duyarlılık ve yardımlaşma kültürünü de besleyecek. Unutmayalım ki, küçük bir dokunuş, bir canlının hayatında büyük bir fark yaratabilir” sözleriyle empati ve sorumluluk duygusunun önemini hatırlattı.

Veterinerler ve STK’lar El Ele Vermeli!

Uğur Selin Çelikten konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Sürdürülebilir yaşam anlayışı stratejimiz doğrultusunda; birlikten kuvvet doğar inancıyla önümüzdeki aylarda HAÇİKO – Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği ve TİDER – Temel İhtiyaç Derneği gibi daha birçok STK ile özel projeler geliştirmeyi planlıyoruz.

Sosyal Medya Üzerinden Destek

Askıda Mama Kampanyamıza sosyal medya platformları üzerinden de destek bekliyoruz. Kampanyaya katılanlar, bağışlarını paylaşarak daha fazla kişiyi kampanyaya dahil edebilirler. Etki alanımızda genişleterek ,#kalptenkalbesevgiyle hashtag’leri aracılığıyla kampanyamızı daha çok duyurabilir, bu sayede kampanyanın etkisi daha geniş kitlelere ulaştırabiliriz. “Askıda Mama, Umudu Hatırlatır!”